Death Stranding 2: többet mutatni, kevesebbet mondani?

A Kojima Productions következő játékában nagyobb hangsúlyt kellene helyezni a jelenetekre.

 

A Death Strandingben rengeteg alkalommal hallottuk, hogy mi történt a világban, és így sokszor volt, hogy információs bombát dobott ránk képletesen a japán stúdió. A folytatás ezen változtathat, pláne az átírt történettel (erről néhány napja írtunk), ha az nem fektet akkora hangsúlyt a múlt titkainak felfedésére, és inkább az éppen zajló eseményekre, illetve a jövőre kellene figyelni, így a játék többet mutathat meg nekünk, és nem csak az történik, hogy elmondja az eseményeket.

Például Amelie tengerparti hosszú monológját elő lehetne venni újra, vagy Samtől el lehetne távolodni, hogy a Death Stranding történetét jobban be lehessen mutatni. Az első részben volt már ilyen, amikor Fragile Timefallban volt, és így mutatták meg nekünk, hogy Higgs, a játék másodlagos gonosza mennyire nagy hatalommal bírt. Fragile moralitása is középpontban volt: a testét feláldozta South Knot City megmentéséért, igaz, később ezt megbánta. Ott van estleg Deadman, ahogy Sam nélkül felfedezi a rémálmokat, vagy ahogy a háttérsztorit Mama és Heartman szemszögéből láttuk. Ilyen témákat kellene boncolgatnia a folytatásnak, hogy első kézből élhessük át mások történetét.

Sok karakter van, és legtöbbjük háttérsztorija összetett, így ezek a visszaemlékezések jobban ülnének, mintha pár sornyi szöveget hallanánk. A probléma talán ott rejlik, hogy a Death Stranding világa hatalmas, és a folytatás stábja sem kicsi, így ha mindenkit ugyanígy feldolgoznának, sokkal hosszabb lenne a játékidő, és költséges lenne a jelenetek megalkotása is. Ezért egy másik szemszög-váltás segíthetne a történetük elmesélésében. De lehetne mondani az üzeneteket és a naplóbejegyzéseket is. Lucy Strand, Sam első felesége kiemelkedő ebben (ő terhesen halt meg), és így felfedezhetjük, hogy mi történt vele, és van pár utalás arra, hogy az általunk cipelt BB, Lou talán épp a páros gyereke lehet.

Szóval lenne még potenciál a Death Stranding 2-ben, ami jelenleg PlayStation 5-re készül.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu