Baldur’s Gate 3: máris hatalmas rekordot állított fel a játék!

A Baldur’s Gate 3 814,666-os csúcs játékosszáma a kilencedik az örökranglistán!

 

 

A Larian Studios Dungeons & Dragons-alapú szerepjátékának, a Baldur’s Gate 3-nak vasárnap 814 666 egyidejű játékossal érte el a csúcsot a Steamen. Ez a kilencedik legmagasabb, a platformon valaha mért érték!

A SteamDB adatai szerint a Baldur’s Gate 3 a hétvégén megrohamozta a Steam összesített listáját, kiszorítva az Apex Legendset a top 10-ből.

Annak ellenére, hogy a játék már évek óta elérhető volt korai hozzáférés formájában, a csütörtöki rendes megjelenése meglovagolta az izgalom és a viták hullámát, amely az előző hetekben drámaian felduzzadt.

A játék sikerének mértéke meglepte a Lariant. A belga fejlesztőnek lelkes rajongótábora van a Divinity-sorozat részletes, speciális, nagy hagyományokkal rendelkező RPG-jei miatt. Ám a stúdió még sosem örvendett ekkora figyelemnek. „Valószínűleg egy ideig távol kellene maradnom az informatikai csapattól – azt mondtam nekik, hogy maximum 100 ezer játékosra számítsanak” – mondta pénteken a Twitteren Swen Vincke, a Larian alapítója és vezérigazgatója. Akkor a játék éppen az 500 ezer egyidejű játékos számát döntötte meg a Steamen. A platformon legtöbbet játszott játékok listája szerint a Baldur’s Gate 3 „mai csúcsértéke” 814 666.

A Baldur’s Gate 3 most egyike a négy fizetős, egyjátékos játéknak a Steam legtöbbet játszott top 10-es listáján. A másik három a Cyberpunk 2077, az Elden Ring és a Hogwarts Legacy. A lista többi részét az ingyenesen játszható többjátékos játékok alkotják. Mind a négy prémium, szólójáték az elmúlt három évben jelent meg a Steamen – három közülük az elmúlt 18 hónapban. Hozzájuk valószínűleg egy ötödik is csatlakozik majd szeptember 6-án, amikor megjelenik a Starfield.

A Larian kifejezetten azért hozta előre egy hónappal a Baldur’s Gate 3 Steam-indítását, hogy elkerülje az ütközést a Bethesda sci-fi eposzával, és ez a döntés úgy tűnik, hogy kifizetődött.

A PlayStation 5-ös verzió eközben egy hetet csúszott ugyanerre a szeptember 6-i dátumra. Itt hatékony ellenpont lehet azoknak a játékosoknak, akik nem tudnak belemélyedni a Bethesda Xbox-konzol exkluzív játékába.

Az Xbox játékosoknak azonban lehet, hogy 2024-ig kell várniuk, hogy játszhassanak a Larian alvó slágerével. Ez a verzió addig késik, amíg a Larian el nem éri, hogy az osztott képernyős kooperatív játék működjön az alacsonyabb sebességű Series S konzolon. Ez Michael Douse, a stúdió kiadói igazgatója szerint „hatalmas technikai akadály”.

Forrás: SteamDB, X

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu