Red Dead Redemption: hatalmas a felháborodás a Rockstar „nagy bejelentése” kapcsán! [VIDEO]

A Red Dead Redemption PS4 és Switch port bejelentő trailerét dislike-okkal és dühös kommentekkel bombázták a csalódott rajongók, akik ennél picit többet reméltek…

 

 

A Rockstar Games és a Take-Two Interactive tegnap mutatta be, amiről sokan azt hitték, hogy a Red Dead Redemption remaster/remake-je lesz. Azonban úgy tűnik, a korai pletykák talán kicsit túlságosan felkorbácsolták a várakozásokat. Ugyanis kiderült, hogy az eredeti RDR-t egyszerűen csak portolják PS4-re és Nintendo Switch-re is! Merthogy a PS4 nem kompatibilis visszafelé a PS3-as címekkel, és a játék korábban még sosem jelent meg Nintendo konzolra.

Ez a bejelentés borzasztóan sok vihart kavart a Red Dead Redemption rajongók körében, és nem csak azért, mert csalódottak amiatt, hogy nem egy teljes értékű remasterről van szó.

A legnagyobb vitapont a kért ár, mivel a játék portját teljes áron, 49,99 dollárért (kb. 17 600 Ft) fogják árulni. Ez igencsak borsos ár, tekintve, hogy ez egy egyszerű port grafikai frissítés nélkül, és Xbox 360-on az ár töredékéért lehet kapni használt példányokat. A tervek szerint a portok még ebben a hónapban megérkeznek.

 

Mit kapunk a pénzünkért a Red Dead Redemption portokban?

 

A Take-Two azzal próbálta indokolni az árat, hogy a játék Undead Nightmare DLC-jét és a Game of the Year Edition több tartalmát is tartalmazza. Ugyanakkor a rajongók arra is felhívták a figyelmet, hogy a portolásból a multiplayer is kimarad. Ez pedig az eredeti játék varázsának fontos része volt. Sok játékost az is eléggé irritál, hogy az RDR ismét kihagyja a PC-t, annak ellenére, hogy már 13 éves.

Mint a legtöbb nagy játékkal kapcsolatos vitában, a rajongók a szokásos közösségi médiaplatformokon adtak hangot dühüknek.

A játék subredditjén több olyan téma is megjelent, amit a játékosok írtak. Arra buzdítottak másokat, hogy bojkottálják a játékot, és inkább emulálják az Xbox 360-as verziót PC-n. Majdnem mindenki más azt nyilatkozta, hogy inkább megvárják az akciókat, és nem veszik meg az első napon. A port hivatalos bejelentő trailerét a YouTube-on szintén bombázták a dühös Rockstar-rajongók dislike-okkal és negatív kommentekkel.

A cikk írásakor a nem tetszés aránya elég magas, 57 ezer nem tetszés áll szemben 28 ezer tetszéssel. A játékosok egy csomó kommentet is hagytak. Ezekben olyan dolgokat írnak, mint például, hogy a Rockstar „mindig csalódást okoz”, és hogy lenyűgöző, hogy a fejlesztőnek valahogy sikerült az egyik legkönnyebb győzelmet egy újabb vitává változtatnia. (Elég csak a pár évvel ezelőtti GTA: The Trilogy fiaskóra gondolni…) Ezek után nehéz elképzelni, hogy a Rockstar egyhamar visszanyerje a rajongók bizalmát.

 

A megoldás: irány az Xbox?!

 

Ha a lehető legjobb grafikai élménnyel szeretnéd élvezni az RDR-t, talán létezik egy megoldás számodra. Ugyanis akiknek Xbox One X, vagy Xbox Series X konzoljuk és egy megfelelő 4K-s tévéjük van és beszerzik egész egyszerűen fillérekért az eredeti játékot, azoknak fantasztikus vizuális élményben lesz részük. Merthogy az RDR-t gyönyörű 4K/HDR/60 fps-re skálázzák fel ezek az újabb generációs Xbox konzolok. Sajnos más konzolokon erre nincs lehetőség, szóval a Rockstar egész egyszerűen lehúzta a vásárlóit azzal, ahogy esélyesen az Xbox által nyújtott BC-t (backwards compatibility 4K enhanced), ami már négyéves, fogták és 30 fps-sel átültették más platformokra.

Forrás: Polygon, Reddit, YouTube

Do not buy Red Dead Redemption
by u/dtv20 in reddeadredemption

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu