Red Dead Redemption: a kiadó szerint rendben van, hogy teljes áron kínálják a portokat…

A Take-Two vezérigazgatója visszavágott, miután néhány rajongó fanyalog a nemrég bejelentett Red Dead Redemption Nintendo Switchre készülő portjának magas ára miatt.

 

 

A Take-Two Interactive vezérigazgatója, Strauss Zelnick megvédte a Nintendo Switch-re készülő Red Dead Redemption portjának magas árát. Egyes játékosok felháborodtak az öregedő cím szerintük túlzó ára miatt. A Rockstar klasszikus nyílt világú westernjének Switch portját a hét elején jelentették be. Azelőtt hónapok óta találgatások folytak egy esetleges RDR remasterrel kapcsolatban.

Az eredetileg 2010-ben PlayStation 3-ra és Xbox 360-ra megjelent Red Dead Redemptionben a Rockstar a Grand Theft Auto franchise-ban megszerzett nyílt világbeli tapasztalatát átültette a vadnyugati környezetbe.

Annak ellenére, hogy régóta követelték a rajongók által kedvelt cím teljes remasterét, a Rockstar e hét elején bejelentette, hogy az RDR-t inkább Nintendo Switchre és PlayStation 4-re portolják.

Bár a játék PS4 és Switch portjai végre lehetőséget adnak az említett rendszerek játékosainak, hogy a Rockstar szeretett Old West címét kézbe vehessék, sok játékos csalódottságát fejezte ki a portok magas ára miatt. Az 50 dolláros árcédulával, amely csak kicsivel olcsóbb, mint a legtöbb új konzolos kiadás, a méltán elismert, de már öregedő cím drága portját egyes elégedetlen játékosok pénzrablásnak tekintették. A Take-Two Interactive vezérigazgatója, Strauss Zelnick az IGN-nek adott nyilatkozatában ezekre a panaszokra reagálva kijelentette: „Ez csak az az ár, amit mi a kereskedelmi szempontból korrektnek tartunk”.

A gyakran ellentmondásos és mindig szókimondó Take-Two vezérigazgatót a cég pénzügyi igazgatója, Hannah Sage támogatta. Utóbbi megjegyezte, hogy a portok az Undead Nightmare kiegészítővel együtt érkeznek. Ez korábban önálló címként jelent meg. Mind az alapjátékot, mind a zombikkal teli bővítményt kevesebbért tartalmazza, mint a legtöbb új kiadás ára. Ám sok játékos még mindig csalódott a magas árú port miatt.

A frusztrációt fokozza, hogy a Red Dead Redemption portjaiból hiányzik a többjátékos funkció, valamint a 4K felbontásban való játék lehetősége is, pedig az Xbox Series X tulajdonosok már évek óta élvezhetik az utóbbit.

Zelnick azt állítja, hogy az RDR Switch kiadása „minden bizonnyal nagyszerű érték a fogyasztók számára”. Ám teljesen világos, hogy a fogyasztók egy jelentős része egészen másképp látja a dolgokat. A portok meglepően magas árát komoly visszatetszést váltott ki. Ezt figyelembe véve a játékosok egy része talán egyszerűen kihagyja az újrakiadást. (Esetleg inkább megveszi olcsón az Xbox-változatot. Ott ugyanis megoldották a visszafelé-kompatibilitást. A modern masinákon, 4K-s tévékkel még mindig lenyűgözően szép az RDR…)

Forrás: IGN

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu