A Take-Two jelentéséből kiderülhetett, mikorra várható a GTA VI?!

A Take-Two Interactive a legutóbbi kiadott pénzügyi jelentése részeként látszólag utal a Grand Theft Auto VI lehetséges megjelenési idejére.

 

 

A Take-Two Interactive újabb utalást tett arra, hogy a Grand Theft Auto VI megjelenését a következő 20 hónapban tervezik. Ez a kis betekintés a vállalat közeljövőbeli terveibe a legutóbbi eredménybeszámoló részeként érkezett. A régóta futó sorozat következő része jelenleg a kiadó 2025 márciusában véget érő pénzügyi évében várható.

Ez a pletykált Grand Theft Auto VI megjelenési időablak több közelmúltbeli bennfentes jelentésen, valamint a Take-Two saját pénzügyi előrejelzésein alapul, amelyek többször is jelezték, hogy a vállalat erőteljes bevételnövekedésre számít a következő pénzügyi év során.

A kiadó most megismételte ezt a várakozást a 2024-es pénzügyi év első negyedévére vonatkozó augusztus 8-i eredménybeszámolója keretében. Strauss Zelnick vezérigazgató azt állította, hogy a vállalat a 2025-ös pénzügyi évben „jelentős fordulópontra” pozicionálta magát. Az ügyvezető ezt pontosítva elmondta, hogy a Take-Two „rekordszintű működési teljesítményre” számít a 2025 márciusával végződő 12 hónapos időszakban. Egyes iparági megfigyelők úgy értelmezik, hogy ez arra utal, hogy a Grand Theft Auto VI megjelenését ebben az idősávban tervezik.

Ez nem jelenti azt, hogy a játék megjelenési időszaka kőbe van vésve. Már csak azért sem, mert az elemzők már korábban is félreértelmezték a kiadó egyik 2022 eleji előrejelzését. Eszerint a GTA VI 2024 márciusában jelenik meg. Tekintve, hogy a játékot még be sem mutatták, és figyelembe véve a kiadó történelmi előszeretetét a hosszúra nyúlt marketingkampányok iránt, ez az előrejelzés rendkívül valószínűtlen, hogy valóra váljon.

Ha feltételezzük, hogy a Grand Theft Auto VI valóban a Take-Two 2025-ös pénzügyi évére tervezi a megjelenést, akkor ez hihetően azt jelenti, hogy a játék 2024 vége felé kerülhet piacra.

A GTA IV kivételével a franchise összes 3D-s bejegyzése ezt a trendet követte. Vagyis, általában október környékén jelentek meg. Ez az időkeret egybevág egy nemrégiben kiszivárgott információval is, amely szerint a GTA VI a 2024-es ünnepi megjelenést célozza meg. Ugyanakkor megjegyezi, hogy a játék még mindig késhet. A Rockstar a fejlesztői tehetségek megtartásáért küzd a COVID-19 járvány kezdeti kitörése után bevezetett kötelező visszatérési politika miatt.

Bármi is legyen a helyzet, az tény, hogy maga a Take-Two jelenleg azt mondja a befektetőknek, hogy egy történelmileg jövedelmező 2025-ös pénzügyi évre készüljenek. Ez reményt ad arra, hogy a GTA VI belátható időn belül napvilágot lát. Elvégre a kiadónak csak egy IP-je van, amely a már most is impozáns 5,35 milliárd dolláros éves bevételére építve ilyen példátlan növekedést táplálhat.

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu