Xbox Game Pass: tényleg ennyire sóher lenne a Microsoft? Veszélyben a legjobb ajánlat!

A legjobb Xbox Game Pass-ajánlat sokkal rosszabb lett, mivel a Microsoft alig néhány héttel azután, hogy újra bevezette a promóciót, rontott az értékarányán.

 

 

A legjobb Xbox Game Pass-ajánlat most sokkal rosszabb lett. Ugyanis a Microsoft 1 dolláros bevezető ajánlata mostantól csak 14 napig engedi az új előfizetőknek kipróbálni a szolgáltatást egy teljes hónap helyett. A vállalat már márciusban véget vetett a hosszú ideje futó Game Pass promóciónak, csak hogy nyár elejére visszavonja ezt a döntést.

A Microsoft júliusi döntése, miszerint feltámasztja a legjobb Xbox Game Pass-akciót, már egy nagy kikötéssel járt: az ajánlatot nem csak az új előfizetők vehetik igénybe, de az Xbox Live Goldról átálló felhasználók számára az átváltási arány is megváltozott 1:1-ről 3:2-re.

Például 60 nap Xbox Live Gold mostantól csak 40 nap Xbox Game Pass Ultimate-nek felel meg.

A Microsoft most éppen az 1 dolláros ajánlaton vágott. Az időtartamát a felére, mindössze két hétre csökkentette. Az akció továbbra is a PC-s Game Passra és a szolgáltatás Ultimate szintjére vonatkozik. Ezeknek a normál ára 9,99, illetve 16,99 dollár havonta. (Vagyis 3 500 Ft és 6 000 Ft kb.) A változtatás mindenféle felhajtás nélkül történt, ami az ilyen lépéseknél megszokott.

Ez a fejlemény a második szerencsétlen hír a leendő Game Pass-előfizetők számára ugyanennyi hónapon belül. Akkor, amikor a vállalat feltámasztotta a mára már leértékelt 1 dolláros üzletet, az Xbox Game Pass-t is drágította mindenhol. A szolgáltatás történetének első áremelésével a konzolos szint havi 9,99 dollárról 10,99 dollárra ugrott. Eközben a Game Pass Ultimate mostantól havi 16,99 dollárba kerül az előfizetőknek. Ez 2 dollárral magasabb az eredeti árnál. A havi 9,99 dolláros, kizárólag PC-s szintet nem érintette a változás. A felülvizsgált árképzés a meglévő előfizetők számára még mindig nem lépett életbe. Ez a tervek szerint augusztus 13-án fog megtörténni.

Bár az a tény, hogy a legjobb Xbox Game Pass ajánlat most sokkal rosszabb lett, messze nem jelent győzelmet a fogyasztók számára, azt is jelzi, hogy a Microsoft előfizetéses szolgáltatása kezd felnőni.

Elvégre a technológiai óriás aligha értékelné le a platform zászlóshajójának bevezető ajánlatát, ha nem lenne biztos abban, hogy az egyre bővülő tartalomkönyvtár és az olyan kedvezmények széles választéka, mint a kedvezmények és az ingyenes játékok, önmagukért beszélhetnek.

Ettől függetlenül a Microsoft Netflix-szerű játékkínálata a közelmúltban nem teljesített éppen fényesen. Ellenkezőleg, az Xbox Game Pass 2022-ben már a második egymást követő évben maradt el az előfizetői céljától. Így nagyon is kérdéses, hogy a szolgáltatásnak sikerül-e erősebb lendületet generálnia a továbbiakban, különösen a most meggyengült 1 dolláros ajánlat fényében.

Forrás: X

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu