Még több játék szervereitől vesz búcsút az Electronic Arts

Aki szereti a Crysis 3 többjátékos módját, még lehetősége van játszani, de már nem sokáig.

 

A Crysis 3, a Dead Space 2, a Dante’s Inferno, illetve a Mirror’s Edge Catalyst többjátékos szervereinek az év folyamán annyi lesz, fedezte fel a Pure Xbox. Jöjjön az Electronic Arts online szolgáltatásainak leállítására vonatkozó oldal magyarázkodása: „Az egyes Electronic Arts-játékok bizonyos funkcióinak vagy játékmódjainak visszavonásáról, illetve a régebbi EA-játékokhoz kapcsolódó online szolgáltatások megszüntetéséről szóló döntések sosem könnyűek. A fejlesztőcsapatok és az operatív személyzet majdnem annyira beleadják a szívüket a játékainkba, azok funkcióiba és játékmódjaiba, mint a játékosok, és nehéz azt látni, hogy valamelyikük visszavonul. Ahogy a játékokat újabb címek váltják fel, a már egy ideje élő játékokat még mindig élvezők száma olyan szintre csökken (jellemzően az összes EA-játék online játékosának kevesebb mint 1%-ára), ahol már nem lehetséges folytatni a kulisszák mögötti munkát, amely az ilyen játékok online szolgáltatásainak fenntartásával és működtetésével jár.

Emellett elkötelezettek vagyunk a játékainkban megtartandó funkciók és játékmódok folyamatos frissítése és fejlesztése mellett, hogy a lehető leghosszabb ideig izgalmas maradjon a játék. A nagyszerű játékmenet iránti elkötelezettségünk néha azt jelenti, hogy elavult funkciókat és játékmódokat kell eltávolítanunk. Bizonyos esetekben, amikor egy adott játék online szolgáltatásai már nem állnak rendelkezésre vagy nem támogatottak, a játék offline is játszható és élvezhető. A játék típusától és az adott, esetleg már nem támogatott szolgáltatásoktól függően a játékosok virtuális pénznem és/vagy játékbeli tárgyak készletét továbbra is használhatják, függetlenül attól, hogy a vonatkozó játékbeli áruház nyitva van-e vagy sem, és hogy a játék továbbra is elérhető-e új felhasználók számára,” írja a kiadó.

Távozások és azok időpontjai (a Mirror’s Edge Catalyst-é nem ismert): Crysis 3 (Playstation 3, Xbox 360, Xbox One, Steam, EA App): szeptember 7., Dead Space 2 (PC, PlayStation 3, Xbox 360): december 8., Dante’s Inferno (PlayStation 3, PlayStation Portable, Xbox 360): december 8.

Kezdhetnék az Ultimate Team nevű játékmód teljeskörű eltávolításával. Az szerencsejáték. Nem videojáték. Ezt leszámítva régebben az Electronic Arts több Battlefield játék szerverlekapcsolását közölte, ám a Battlefield Bad Company 2 távozása nem fair: az rendelkezett egyjátékos kampánnyal. A most bejelentett négy játék pedig főleg egyjátékos irányú. A Crytek bár remasterelte a Crysis 3-at, abban nem volt ott a többjátékos szegmens…

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu