Minimális halasztást kapott az Alan Wake II!

Nem kell megijedni, nem kell akkora késésre számítani, de a Remedy Entertainment valamelyest később jelentkezik csak Alan Wake történetének folytatásával.

 

„Október egy csodálatos hónap a játékmegjelenéseknek, és reméljük, hogy a megjelenési dátum eltolása több teret ad mindenkinek, hogy élvezhesse kedvenc játékait. Alig várjuk, hogy jövő héten [a Gamescom 2023-on] megmutathassuk, mire készül mindenki kedvenc regényírója a Dark Place-ben. Köszönjük a türelmeteket!”, írta a Remedy egy közleményben. Szóval nem a szokásos „a jobb minőséghez több idő kell” kifogást hallottuk, de maga az időtartam sem olyan veszélyes: a halasztás mértéke másfél hét.

Rituális gyilkosságok sorozata fenyegeti Bright Falls-t, a csendes-óceáni északnyugati vadon által körülvett kisvárosi közösséget. Saga Anderson, egy tapasztalt FBI-ügynök érkezik nyomozni, eközben Alan Wake, a világunkon túli rémálomban rekedt, elveszett író egy sötét történetet ír, hogy megpróbálja alakítani a körülötte lévő valóságot, és kiszabaduljon a börtönéből. Anderson és Wake két hős két kétségbeesett úton, két külön valóságban, akiket a szívük mélyén olyan szálak kötnek össze, amelyeket egyikük sem érthet. Egy baljós horrortörténet csapdájába esve, ahol csak áldozatok és szörnyek vannak, vajon ki tudnak-e törni, hogy azok a hősök legyenek, akiknek lenniük kell?

Ami egy kisvárosi gyilkossági nyomozásként kezdődik, gyorsan rémálomszerű utazássá válik. Fedezzük fel a természetfeletti sötétség forrását ebben az intenzív feszültséggel és váratlan fordulatokkal teli pszichológiai horrortörténetben. Saga Anderson, a lehetetlen ügyek megoldásáról híres FBI-ügynök a gyilkosságok után érkezik a Bright Falls nevű kisvárosi közösségbe, de ügye rémálommá válik, amikor egy horrortörténet lapjaira bukkan, amely körülötte kezd valóra válni.

Ismerjük meg Alan Wake és Saga Anderson történetét, és nézzük végig az eseményeket különböző nézőpontokból. Váltogassunk Anderson élet-halál versenyfutása között az ügy megoldása érdekében, és Wake kétségbeesett próbálkozásai között, hogy átírja a valóságát, hogy megmeneküljön a Dark Place (sötét hely) mélységeiből. Tapasztaljuk meg a két gyönyörű, mégis félelmetes világot, mindkettőnek saját gazdag szereplőgárdája és halálos fenyegetései vannak. Fedezzük fel a csendes-óceáni északnyugati Cauldron Lake fenséges tájait, valamint Bright Falls és Watery idilli városait. Éles kontrasztként próbáljunk meg elmenekülni a Dark Placr rémálomszerű városképéből. Korlátozott erőforrásokkal, kétségbeesett közelharcban szálljunk szembe erős természetfeletti ellenségekkel. A túléléshez több kell, mint egy fegyver: a fény a végső fegyver a sötétség elleni harcban, és menedék lesz, amikor az ellenségek elhatalmasodással fenyegetnek.

Az Alan Wake II október 17-e helyett 27-én érkezik tehát PlayStation 5-re, Xbox Series-re, illetve PC-re (Epic Games Store).

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu