Íme a PlayStation Portal – megosztó lehet a Sony új kézikonzolja, és nem csak az ára miatt!

TECH HÍREK – A Sony bemutatta a PlayStation Portal-t. Ez a kézikonzol, amit korábban a Project Q néven ismertünk. Az is kiderült, hogy pontosan mennyibe fog kerülni…

 

 

A korábban Project Q néven ismert új PlayStation kézi készülék a PlayStation Portal nevet kapta, és még idén 199,99 dollárért lesz kapható. Mivel több mint egy évtized óta ez az első PlayStation kézi készülék, a Portal bejelentésekor némi visszhangra lehetett számítani.

Míg a PlayStation Vita nem fogyott olyan jól, a PSP a maga idejében nagyon népszerű volt. Ez egyes rajongókban azt a vágyat keltette, hogy a PlayStation visszatérjen a kézikonzolok piacára. A PlayStation Portal technikailag egy kézi játékeszköz.

Ám a rajongók azért nem fogadták tárt karokkal, mert nem egy dedikált, önálló kézi rendszerről van szó: célja a PlayStation 5 játékok távoli lejátszása, hasonlóan a Wii U Gamepadhez.

A PlayStation Portal-t korlátozott funkcionalitása miatt sok játékos már az első pillanatban figyelmen kívül hagyhatja. Persze nagyon is lehetnek olyanok, akik a PS5-ről szeretnének játékokat streamelni egy kézikonzolra. Az eszköz tartalmazza a PS5 DualSense kontrollerében található összes puccos trükköt. Továbbá egy 8 hüvelykes LCD-képernyővel büszkélkedhet, amely 1080p felbontást és akár 60fps sebességet is támogat. Miután a PlayStation Portalt Wi-Fi-n keresztül csatlakoztatták a PS5-höz, a játékosok a konzol legtöbb játékát streamelhetik a kézi konzolra, kivéve a PlayStation VR2 címeket vagy a PS Plus Premiumon keresztül streamelt játékokat. Egyesek számára ezek a funkciók indokolttá teszik a PlayStation Portal 199,99 dolláros árát.

 

 

PlayStation Portal

 

 

Azonban nem minden fenékig tejfel. Nincs Bluetooth-támogatás, local play, PS5 Cloud támogatás, az üzemidő pedig nagyjából a DualSense-ét érheti majd el. Mindez hamar kiverte a biztosítékot mind az újságírószakma, mind a játékos társadalom egy részénél. Kérdés, megér-e mindez 200 dollárt?! (Ami, ugye, több mint 70 000 Ft…)

Sajnos a PlayStation Portal megjelenési dátumát még mindig nem jelentették be, így az érdeklődő játékosoknak még várniuk kell az ezzel kapcsolatos további információkra.

A kézikonzol várhatóan még ebben az évben megjelenik. Így elképzelhető, hogy a megjelenési dátumot inkább előbb, mint utóbb bejelentik. A kérdés már csak az, hogy ez lesz-e az egyetlen új PlayStation eszköz, amely 2023-ban jelenik meg.

Állandó pletykák szerint a PS5 valamilyen felülvizsgálata is megjelenik idén, bár egy ilyen készüléket még nem jelentettek be hivatalosan. A PS5 Slim néven emlegetett új konzol várhatóan egy valamivel kisebb PS5 lesz. Egyes hírek szerint még levehető lemezmeghajtóval is rendelkezik majd. Az idő majd megmutatja, hogy van-e igazság ezekben a pletykákban. Addig is a rajongók várhatják a PlayStation Portalt, és drukkolhatnak, hogy egy napon egy igazi új PlayStation kézikonzolhoz vezethessen.

Forrás: GameSpot, PlayStation Blog

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu