Dune 2: Lélegzetelállító képek Timothée Chalametről a sci-fi folytatásából

MOZI HÍREK – Még egy évet kell várniuk a Dune 2-re a rajongóknak, de addig is megcsodálhatják Timothée Chalametet Paul Atreidesként néhány friss fotón, amelyeket az Empire magazin közölt. A képeken jól látszik, hogy milyen kalandok várnak a fiatal hercegre az Arrakis bolygón, ahol nem csak a homokférgekkel és a Harkonnen házzal kell megküzdenie, hanem egy új fenyegetéssel is: az Emperátorral. Denis Villeneuve rendező pedig elmesélte, hogy miben lesz más a Dune 2, mint az első rész.

 

A Dune 2 eredetileg 2023-ban került volna a mozikba, de a Warner Bros. úgy döntött, hogy egy évvel elhalasztja a bemutatót, hogy biztosítsa a film megfelelő fogadtatását. A stúdió attól tartott, hogy a koronavírus-járvány miatt nem tudnák kihasználni a film potenciálját, és csökkentenék a bevételeket. A rajongók azonban nem maradnak teljesen hoppon, hiszen az Empire magazin legfrissebb számában négy új fotót láthatnak a filmből.

A képeken Timothée Chalametet csodálhatjuk meg Paul Atreidesként, aki az első rész végén csatlakozott az Arrakis bolygón élő Fremenekhez. A Fremenek egy nomád nép, akik alkalmazkodtak a sivatagos környezethez, és tisztelik a homokférgeket, amelyek az értékes fűszer nevű anyagot termelik. A fűszer egy olyan drog, amely növeli az emberi tudatot és lehetővé teszi az űrutazást. Paul Atreides egy különleges képességgel rendelkezik, amely lehetővé teszi számára, hogy lássa a jövőt és befolyásolja az emberek akaratát. Ő lehet az előre megjövendölt Kwisatz Haderach, aki megmentheti az univerzumot.

A Dune 2-ben Paul Atreidesnek nem csak a Harkonnen házzal kell megküzdenie, amely meg akarja szerezni az Arrakis bolygót és a fűszert, hanem egy új ellenséggel is szembe kell néznie: az Emperátorral. Az Emperátor ugyanis nem nézi jó szemmel Paul népszerűségét és befolyását, és attól tart, hogy veszélyezteti az uralmát. Ezért egy titkos hadműveletet indít ellene, amelyben felhasználja a Sardaukar nevű elit katonai egységét.

Denis Villeneuve rendező elmondta, hogy a Dune 2-ben több akcióra és drámára számíthatunk, mint az első részben. “A második rész sokkal intenzívebb lesz” – nyilatkozta. “A karakterek mélyebbre merülnek önmagukban és egymásban. A politikai konfliktus is fokozódik. A második rész sokkal inkább egy sci-fi thriller lesz” – tette hozzá.

A Dune 2-ben visszatérnek az első részből ismert színészek, mint például Rebecca Ferguson (Lady Jessica), Oscar Isaac (Leto Atreides), Josh Brolin (Gurney Halleck), Jason Momoa (Duncan Idaho), Zendaya (Chani), Javier Bardem (Stilgar) és Dave Bautista (Glossu Rabban). Új arcokként pedig csatlakoznak a szereplőgárdához Charlotte Rampling (Gaius Helen Mohiam), Chang Chen (Dr. Wellington Yueh) és Stellan Skarsgård (Baron Vladimir Harkonnen).

A Dune 2 2024. március 15-én kerül a mozikba, addig is érdemes megnézni az első részt, amely 2021-ben jelent meg, és nagy sikert aratott a kritikusok és a közönség körében. A film egy klasszikus sci-fi regény adaptációja, amelyet Frank Herbert írt 1965-ben, és amely több folytatást és előzményt is megélt. A Dune egy lenyűgöző látványvilággal, izgalmas történettel és mélyenszántó üzenettel rendelkező film, amelyet nem szabad kihagyni.

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu