Kiszivárgott, hogy milyen funkciója lesz majd a Nintendo Switch 2-nek?!

TECH HÍREK – Egy friss pletyka szerint kiszivárgott egy olyan funkciót, amelyre a rajongók a Nintendo Switch 2-konzol esetében számíthatnak.

 

 

A Nintendo Switch 2, vagy bárhogy is hívják a Nintendo következő konzolját, egy új kamerafunkcióval rendelkezhet. Olyannal, ami lehetővé teszi valamilyen VR-képesség használatát. A Nintendo hivatalosan még nem mutatta be a tömegeknek a következő generációs konzolját. Ám várhatóan valamikor 2024-ben dobja piacra a készüléket.

Míg a Wii U általános értékesítési kudarcot vallott, addig a Switch hatalmas sikert aratott a Nintendo számára, eladási rekordokat döntött, és minden idők harmadik legkelendőbb videójáték-konzoljává vált a mai napig, közvetlenül a DS és a PS2 után.

A Switch konzol eladásai még hat év elteltével is erősek maradtak. Persze bevallottan lassulnak a dolgok a az első évekhez képest. A Nintendo még mindig készül néhány nagy játékkal a Switch számára. Azonban a Big N már a következő generációs konzol felé is fordítja figyelmét, bármi is legyen az.

A következő Nintendo-konzolról már keringenek pletykák. Egyesek szerint lényegében a Switch utódja lesz, és otthoni konzol/kézikonzol hibrid eszközként fog működni. A következő Nintendo-konzol hivatalos részletei egyelőre szűkszavúak. Ám egy lehetséges friss kiszivárgás szerint új kamerafunkciókkal fog rendelkezni. A szivárgás egy Atlus bennfentestől származik, aki szerint „nem biztos, hogy VR lesz”. A Nintendo rajongóknak egyelőre érdemes félretenniük ezt az információt.

Nem ez az egyetlen nemrég kiszivárgott részlet a Nintendo következő generációs konzoljáról. Egy másik kiszivárgás azt állította, hogy a következő Nintendo konzol LCD képernyőt fog használni. (Szemben a jobb minőségű OLED képernyőkkel.) Vélhetően ez lehetővé tenné a Nintendo számára, hogy csökkentse új konzoljának gyártási költségeit. Ami viszont biztosítaná, hogy alacsonyabb áron lehessen értékesíteni, és így versenyképesebb legyen a PS5 és az Xbox Series X konzolokkal szemben.

Ami a konzolról szóló hivatalos információkat illeti, nem sok minden derült ki. A rajongók úgy tudják, hogy a konzol valamilyen formában készül, és hogy nem idén fog megjelenni. A Nintendo azt is megerősítette, hogy a Nintendo fiókok átkerülnek a Switchről, vagyis az új konzolon a Nintendo történetében először lesz némi fiókfolytonosság.

Nem világos, hogy ez azt jelenti-e, hogy a vásárlások is átkerülnek-e az új konzolra, de ezek a részletek majd a tömegek számára történő tényleges bemutatás után tisztázódnak.

Amikor a Nintendo következő konzolját leleplezik, érdekes lesz látni, hogy a róla kiszivárgott információk közül hányan bizonyulnak igaznak. Illetve, melyekről derül ki, hogy hamisak. Hacsak az év vége előtt nem történik váratlan felfedés, a rajongók arra számíthatnak, hogy a Nintendo Switch 2-t valamikor jövőre fogják leleplezni.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu