Olyan veszteséges a Disney Plus, hogy már a befektetők is pert indítottak?!

MOZI HÍREK – A befektetők beperelik a Disney-t egy állítólagos csalás miatt, amelynek során a vállalat elrejtette a streaming platformjuk, a Disney Plus veszteségeit.

 

 

A Disney-t beperelte néhány befektetője, akik azt állítják, hogy a vállalat hazudott a streaming szolgáltatásukkal, a Disney Plus-szal kapcsolatos veszteségekről. A szolgáltatás az utóbbi időben nehézségekbe ütközött, kezdve azzal, hogy 2023 első három hónapjában négymillió előfizetőt veszített.

A Deadline most felfedte, hogy a Disney-t beperelte néhány befektetője, mert állítólag eltitkolta előlük a Disney Plus veszteségeit.

A perben azt állítják, hogy a Disney hazudik arról, hogy 2024 végére képes lesz nyereségessé tenni a platformot. Különösen azt állítják, hogy a vállalat korábbi vezérigazgatója, Bob Chapek olyan Disney Plus eredetieket, mint például a The Mysterious Benedict Society, sugárzott a Disney Channelen. Mindezt azért, hogy a platform sikeresebbnek tűnjön, mint amilyen valójában. Ahogy a periratban szerepel:

„A Disney+ pénzügyi teljesítményét a valóságosnál sikeresebbnek feltüntető rendszer részeként az alperesek bizonyos műsorokat, amelyeknek Disney+ eredetinek kellett volna lenniük – például a The Mysterious Benedict Society című krimisorozatot és a Doogie Kameāloha, M.D. című orvosi drámát – először a hagyományos televíziós hálózatokon, például a Disney Channelen sugároztak. Ezáltal a műsorok marketing- és gyártási költségeinek jelentős része a Disney+-ról a hagyományos platformokra került át. E költségáthelyezési rendszer ellenére az alperesek az érintett időszak alatt többször is azt állították, hogy a platformok terjesztésére vonatkozó döntéseket különböző okok alapján hozták meg, például a vásárlói preferenciák és az üzleti szempontból legjobb üzleti szempontok alapján.”

 

Mit jelent a Disney befektetői per a Disney Plus számára?

 

A Disney Plus számos változáson ment keresztül 2023-ban. Többek között 3 dolláros áremelést hajtott végre, és bejelentette, hogy 2024-ben jelszómegosztási szigorítást hajt végre. Nemrég a The Spiderwick Chronicles-t törölte a Disney Plus más befejezett vagy majdnem befejezett sorozatokkal együtt. Úgy döntöttek, hogy nem sugározzák őket. Ez a döntés egy olyan tartalomhullámot követ, amelyet költségcsökkentési intézkedések miatt távolítottak el a platformról és a Huluról is. Beleértve az olyan eredeti sorozatokat, mint a Willow tévésorozat és a The One and Only Ivan.

A Disney ellen indított új per a jelek szerint Chapek azon döntése ellen irányul, hogy hatalmas mennyiségű erőforrást tol a streamingbe, ami példátlan belső átszervezéseket okoz a folyamat során.

Ez azt is aláhúzza, hogy a platform 2024-re nem lesz nyereséges törekvés a Disney számára. Pedig Chapek eredetileg így tervezte. Ez veszélybe sodorhatja a streaming platform jövőjét, attól függően, hogy a per hogyan alakul.

Egyelőre nem világos, hogy a Disney befektetői pere milyen hatással lesz a vállalatra és annak streaming törekvéseire a jövőben. Azonban rávilágít arra, hogy a platform még mindig nem nyereséges a Disney számára. Annak ellenére, hogy olyan drága műsorok, mint a Secret Invasion és az Ahsoka, kizárólag a platformra készültek. Lehetséges, hogy ez az új per a Disney Plus-ról hatással lehet a streaming szolgáltatás további működésére is.

Forrás: Deadline

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu