A Blizzard szerint a Diablo Immortal még a Diablo IV megjelenése után is népszerű maradt

A Diablo Immortal bejelentése már önmagában is nagy felháborodást váltott ki a 2018-as BlizzConon. A rajongók abban bíztak, hogy egy új, PC-re és konzolokra szánt főszériás játékról hallanak, ám a Blizzard ehelyett az első, mobilra szánt Diablo-címet mutatta be. A negatív visszajelzések olyan markánsak voltak, hogy az Activision részvényei is megroggyantak.

 

Ugyanakkor a Blizzard nem hagyta abba a Diablo Immortal fejlesztését és a játék 2022 júniusában debütált. Kiderült, hogy egy kiváló minőségű mobiljátékról van szó, noha nem mentes a pay-to-win elemektől, amelyek gyakran jellemzik a mobiljátékokat. A megjelenés utáni néhány napban a Blizzard már be is jelentette, hogy a Diablo Immortal a franchise történetének legnagyobb sikere: az első héten több mint tízmillióan töltötték le, és július végére a játék már több mint 100 millió dolláros bevételt generált mikrotranzakciókon keresztül.

A nagy kérdés az volt, hogy a játékosok csak a Diablo IV megjelenéséig foglalják le magukat a játékkal. A Gamescom 2023 alkalmával Rod Fergusson, a franchise menedzsere, a Rock, Paper, Shotgunnak adott interjújában elárulta, hogy bár a Blizzard is tartott ettől, ezek a félelmek alaptalannak bizonyultak. A Diablo IV erős debütálása után a Diablo Immortal továbbra is virágzik.

Kezdetben azt tartottuk, hogy a Diablo IV megjelenésével a Diablo Immortal kannibalizálódni fog, és mindenki csak annyit fog mondani, hogy „Csak az Immortallal játszunk, amíg a Diablo IV meg nem jelenik”. Ehelyett azonban pont az ellenkezője történt. Minden Diablo IV béta után egyre többen kezdtek el játszani az Immortallal, és ez a trend a Diablo IV megjelenése után is folytatódott. Rájöttünk, hogy mindkét játéknak megvan a maga helye; akár otthon a kanapén, akár az íróasztalnál, akár mobiltelefonon játszom, mindkét játék jól megfér egymás mellett.

A Diablo Immortal nemcsak a mobilos elérhetősége miatt különbözik. A játék gyakorlatilag egy MMOARPG, PvE raid-ekkel és PvP versenyekkel, míg a Diablo IV inkább elzárkózott az ilyen típusú játékmódtól. Ez a különbség részben magyarázhatja, miért tudnak egymás mellett létezni a két játék.

A Diablo Immortal nemrégiben egy új osztállyal, a Blood Knighttal frissült, amit még sosem láttunk a franchise-ban. Eközben a Diablo IV a második „Season of Blood” szezonra készül a megjelenése óta.

Forrás: WCCFTECH

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu