Vajon számíthatunk még a Fallout 5-re? Todd Howard nyilatkozott!

Todd Howard, a Bethesda Game Studios kreatív igazgatója megerősítette az IGN-nek, hogy a Fallout 5 a The Elder Scrolls 6 megjelenése után kerül piacra. Ezzel egyértelműsítette a stúdió hosszú távú terveit.

 

Todd Howard, a Bethesda Game Studios kreatív igazgatója tavaly az IGN-nek adott interjújában egyértelművé tette, hogy a stúdió következő nagy dobása a Fallout 5 lesz, de csak a The Elder Scrolls 6 után. Mindez nem meglepő, hiszen a Starfield még csak most jelent meg.

Howard kijelentette: „Az Elder Scrolls 6 már az előgyártási fázisban van, és a Fallout 5 lesz a következő projektünk. Van néhány más tervezett játékunk is, amiket időnként felülvizsgálunk.”

Howard korábban már utalt arra, hogy a Fallout franchise különösen fontos szerepet tölt be a stúdió életében. „A Fallout a DNS-ünk része. Időről időre együtt dolgozunk más fejlesztőkkel is, és van egy elképzelésünk a Fallout 5-ről,” mondta Howard az IGN-nek, bár nem erősítette meg, hogy ez biztosan megvalósul az Elder Scrolls 6 után.

A Bethesda jelenlegi fejlesztési ütemét figyelembe véve valószínű, hogy még évek telnek el, mire a Fallout 5 kézzelfogható valósággá válik. Howard elmondta, hogy a Starfield 2015 vége óta készül, így a fejlesztése több mint 7 évet vett igénybe. Az előző Elder Scrolls cím, a Skyrim 2011-ben jelent meg, és a hatodik rész még mindig előkészítés alatt van. A The Elder Scrolls 6 késését azzal indokolták, hogy a stúdió előbb a Starfieldre szeretett volna koncentrálni.

Howard megérti a rajongói türelmetlenséget és osztja is azt: „Igyekszünk a lehető leggyorsabban dolgozni, de azt szeretnénk, ha a játékaink a lehető legjobbak lennének mindenki számára.”

A Fallout 4 2015-ben jelent meg, ezt követte egy kevésbé sikeres többjátékos változat, a Fallout 76. A Starfield sokévi fejlesztés után lassan közelít a bemutatkozáshoz, melynek gameplay leleplezése során sok újdonság került bemutatásra, például a harcrendszer és a testreszabási lehetőségek.

Az Elder Scrolls 6-ról 2018-ban esett először szó, de egyelőre kevés konkrétum ismert. Az eddigiek alapján annyi bizonyos, hogy a játék Xbox-exkluzív lesz, Phil Spencer, az Xbox vezetője szerint.

Forrás: GamingBible IGN

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu