Az Öngyilkos osztag rendezője vallott: ezért hozta meg azt a vitatott döntést!

MOZI HÍREK – David Ayer, az Öngyilkos osztag (Suicide Squad) rendezője a rendezői vágást követelő felhívások közepette mesélt a DC-film egyik legmegosztóbb döntéséről.

 

 

Az Öngyilkos osztag (Suicide Squad) rendezője, David Ayer magáénak vallotta az egyik vitatott döntését Jared Leto Jokerével kapcsolatban. A poszt újabb beszélgetéseket váltott ki a film rendezői vágásának lehetősége körül, ami évek óta állandó beszédtéma.

A film 2016-os bemutatója óta kifejezetten megerősítették, hogy a film nem képviselte teljes mértékben Ayer rendező elképzeléseit, hasonlóan az Igazság Ligája első mozibemutatójához. Következésképpen a rajongók és Zack Snyder az Öngyilkos osztag Ayer-féle vágása mellett érveltek.

Ayer, aki gyakran kifejezte reményét, hogy az Öngyilkos osztag rendezői vágása is megjelenik, kihasználta a rajongók közösségi médián való interakcióit. A film egyik merészebb vizuális döntését magáénak vallotta. A Twitteren egy rajongó kritizálta Snydert és Ayert. Azért, mert retronizálták a munkájukat. A megjelenés előtt elvégzett módosításokat pajzsként használták a kritikákra egy, a Joker „Damaged” tetoválásával kapcsolatos témában. Ayer a következő poszttal válaszolt: „A tetoválás ötlete 100%-ban az enyém. Az én döntésem volt. Az eredeti elképzelés szerint az állt volna rajta, hogy ‘Áldott’ és nem ‘Sérült’. Most, hogy ezt mondtam – megbántam ezt a döntést. Sértődést és megosztottságot okozott. Nem minden ötlet jó ötlet. Én pedig itt a sarokban fogok ülni, amíg az internet felpofoz ezért a posztért.”

A tetoválás eredeti szándékát, amely még a Jared Leto által az Öngyilkos osztagban alakított Joker kísérleti terveiben is az egyik legmarkánsabb vonás, Ayer korábban hasonló módon magyarázta el a közösségi médiában. Egy rajongónak, aki a homloktetoválásról érdeklődött, Ayer így válaszolt: „Joker így trollkodott Batmannel, miután az kiverte a fogait. Ez az egyetlen esztétikai döntés, amit bárcsak ne hoztam volna meg. Nyilvánvalóan sok füstöt kaptam érte.” Ayer azt is állította, hogy ezt a tényt az Igazság Ligája 2 egyik jelenetében akarták felfedni Leto Joker és Ben Affleck Batmanje között. Mindez Robin halálára utalt volna.

Snyder tervei között szerepelt egy második Igazság Ligája-film. Egy egész estés lovagregény-adaptáció lett volna, és a képregényes történetet hozta volna, amelyben Darkseid Lois Lane meggyilkolása és az életellenes egyenlet felhasználása ahhoz vezet, hogy egy megrontott Superman vaskézzel uralkodik a Földön Apokolips szövetségeseként. Batman és mások megdöbbenésére és ellenállására.

Az, hogy az adaptáció mennyire laza lett volna a mainstream közönség fenntartása érdekében, mindig is közel állt az ötlettel foglalkozó képregényrajongókhoz.

A legutóbbi hírek arról, hogy a Warner Bros. egy korábbi elnöke megerősítette, hogy a Snyderverse nyereséges volt a cég számára. Ez csak tovább szította a rajongók érdeklődését, hogy láthassák az átfogó történet teljesen megvalósult változatát, amelyet Snyder, Ayer és mások az évek során már többször is megkínáltak. A Snyderverse Netflixnek való eladására irányuló kezdeményezést ez és azok bátorítása, mint például Will Smith, akik részt vettek a rövidített projektekben, még inkább megerősítette. Hogy mit tartogat a jövő a Synderverse számára, ha egyáltalán, arra valószínűleg várni kell, amíg James Gunn új DCU-ja beérik.

Forrás: X

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu