Az ősi Sith-ek menthették meg Star Wars Galaxisát ettől a borzalmas ellenségtől?!

MOZI HÍREK – Lehet, hogy a Sith-ek a gonosz hatalmas ereje a galaxisban, de egyben alapvető védelmet is jelentenek valami sokkal, de sokkal rosszabbal szemben. FIGYELEM: spoilerek a Star Wars: Dark Droids #2-hez!

 

 

Tény, hogy a Sith-ek lehetnek a Star Wars-filmek végső gonosztevői. Ám kiderült, hogy a galaxis a túlélését a Sötét Oldal aljas szektájának köszönheti. Egy ősi vallási rend, amely a féktelen érzelmeknek és a hatalom mindenáron való megszerzésének szentelte magát, a Sith-ek hatalma az évezredek során hol nőtt, hol csökkent. A galaktikus hatalom egyik fő erejéből a múlt majdnem mitikus relikviájává vált, majd vissza.

Charles Soule, Luke Ross, Alex Sinclair és Travis Lanham Star Wars: Dark Droids #2 című kötetében az új gonosztevő, a Scourge osztozik a múltjában.

A Scourge egy új összetett lény, amely két ősi technológia egyesítésével jött létre. Az egyik a Spark Eternal, egy ősi mesterséges intelligencia, amelyet az Erő helyettesítésére terveztek. A másik egy meg nem nevezett vírusos tudatosság, amely arra hajt, hogy folyamatosan terjedjen és „fogyasszon” új droidokat, elsődleges parancsként hozzáadva őket a kaptárelméhez. A kettő nemrégiben egyesült Lady Qi’ra Sith megdöntésére tett kísérlete miatt. Létrehozva ezzel az újonnan született Scourge-ot – egy lényt, amely ugyanezzel a mohó éhséggel rendelkezik, de most már a biológiai életre is kiterjesztve. Azonban, ahogy a Scourge visszagondol vírusos felének eredetére, kiderül, hogy amikor legutóbb elszabadult, a Sith-ek voltak azok, akik legyőzték.

 

A Sith megállította az eredeti Scourge-ot

 

Annak érdekében, hogy csapdába ejtse és megölje Palpatine-t, Qi’ra a Fermata-ketrec nevű eszközt használta. A Sötét Oldal technológiája lényegében egy időbörtön, amely egyetlen felfüggesztett pillanatban tartja fogva áldozatát, az örökkévalóságig elnyújtva. Amikor azonban a Fermata Ketrec kinyílt, az egyetlen dolog, ami kiesett belőle, egy kis, korong alakú droid volt. Egy olyan eszköz, amelyről a rajongók ma már tudják, hogy a Sith-ek által legyőzött vírusos intelligencia utolsó darabját tartalmazta. A Scourge elárulta, hogy a Sith eredetileg az Erő segítségével győzte le. Megmentve ezzel az egész galaxist az éhségétől.

Azáltal, hogy egyre több droidhoz csatlakozik, a Scourge gyorsan növeli intelligenciáját, ám most már annyi információhoz fér hozzá, hogy attól tart, hogy az érzéke végül szétszóródik a sok test és elme között, és így támadhatóvá válik.

A Scourge nem tudja abbahagyni az „evést”, ezért az egyetlen lehetséges végjátéka az, hogy elnyeli vagy kiirtja a saját magán kívül minden más életformát. Amint ez megtörtént, felfedezheti saját végtelen intellektusát anélkül, hogy bármi baja esne.

A Scourge másik felét – a Spark Eternal-t – szintén legyőzték a Sith-ek. Az Ascendant szekta – egy nem Erő-érzékenyekből álló csoport, akik az Erőt akarták megismételni a technológia segítségével – által tervezett AI befejezetlen volt, amikor a kiirtották a teremtőit és elzárták. Azonban újra feléledt és biológiai testet kapott, amikor találkozott a tolvaj Chelli Lona Aphra-val. Bár a Sith-ek öncélúak, vallási meggyőződésük tiszteli az Erőt. Hatalmuk csúcsán Darkseekerek csapatait küldték ki, hogy eltöröljék a hitüket fenyegető veszélyeket, és ellopjanak minden hasznos felfedezést.

A Scourge esetében azonban úgy tűnik, hogy mind az eredeti vírust, mind az Eternal Spark-ot túl veszélyesnek ítélték, és inkább elzárták őket, mintsem megpróbálták volna felhasználni őket.

 

Itt az ideje, hogy a Sith-ek megmentsék a galaxist… ismét

 

Az Eternal Spark-ot és az eredeti Scourge vírust megállító Sith-ek száma azt sugallja, hogy ezek az események még azelőtt történtek, hogy Darth Bane bevezette „a Kettő Szabályát” 1000 BBY körül – egy évezreddel az előzménytrilógia előtt. Habár a Sith-ek szörnyű dolgokat tettek, a Scourge világossá teszi, hogy éhsége arra fogja hajtani, hogy minden más életformát leigázzon. Mindez arra utal, hogy valóban megmentették a galaxist, amikor először legyőzték. Most a Scourge azt reméli, hogy a kiborg Darth Vader segítségével átterjedhet a szerves életre, és uralni tudja az Erőt.

Ha Vader lesz az, aki legyőzi a Scourge új formáját, az azt jelenti, hogy a Sith-ek ismét megmentették a galaxist egy még nagyobb fenyegetéstől – egy olyantól, amelyet a saját kultuszukkal ellentétben nem lehet később megdönteni.

Még az is lehet, hogy az Erő ezért engedi meg a Sith-ek létezését, agresszív védelmet nyújtva nekik az egzisztenciális fenyegetésekkel szemben. Bármi is legyen az igazság, a Star Wars megerősítette, hogy az ősi gonoszok voltak azok, akik korábban is megmentették a galaxist a Scourge vírusától. Továbbá, hogy a hatalmas fenyegetés elleni küzdelem másodszor is valószínűleg ismét rájuk hárul.

Forrás: Wookieepedia

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu