A Star Wars galaxisa egy olyan rémálommal néz szembe, amitől még a sith-ek is rettegnek!

MOZI HÍREK – A Star Wars: Dark Droids című képregényszériában egy rettegett gonosz csap le újra, annak ellenére, hogy az ősi Sith-ek megpróbálták megfékezni. Még Darth Vader is bajba kerül… [FIGYELEM! A cikk spoilereket tartalmaz a Dark Droids történetekhez!]

 

 

A Star Wars: Dark Droids részletesen bemutatja annak következményeit, hogy a lázadók, a bűnöző urak és más birodalomellenes tényezők ősi erőket és technológiákat hívtak segítségül, amelyeket nem teljesen értettek, hogy eltöröljék a Birodalmat a galaxisból. Ezzel pedig véletlenül elszabadítottak valamit, amitől még a Sith-eknek is van okuk tartani – beleértve és különösen Darth Vadert. Ez a Scourge.

A Scourge egy intelligens fertőzés, amely minden droidot vagy kiborgot, akivel kapcsolatba kerül, ellenséges erővé változtat, amely teljesen a kaptárszellem-szerű irányítása alatt áll.

Az első utalások a Scourge-ra a Star Wars: Revelations #1-ben (szerzői: Marc Guggenheim, Salvador Larroca, Pere Pérez, Emma Kubert, Justin Mason és Paul Fry) mutatkoztak be. Akkor a jövő látomásain keresztül az Eye of Webbish Bog látomásai mutatták meg. Bár az olvasók nem láthatták, hogy a jelenlegi kánonba is bekerült volna egészen a Hidden Empire #5-ig (Charles Soule és Steven Cummings tollából), ahol látszólag egyesült a testetlen Spark Eternallal, amely egy érző „mesterséges erő”, amelyet egy sötét oldal szekta, az Ascendant hozott létre. A Spark Eternal a technológián keresztül mozog – legyen az droid, hajó vagy kiborg -, és az Erőhöz hasonló képességekkel ruházza fel gazdatestét, beleértve és különösen a kaptárlélekhez hasonló összeköttetést. Amikor a Fermata ketrecét kinyitották, egy furcsa korong esett ki belőle, három összefüggő körjelzéssel, és a testetlen Spark Eternal egyesült a koronggal, látszólag megteremtve ezzel a Scourge-ot.

 

A Star Wars galaxisában Darth Vader sincs biztonságban a Scourge-tól

 

A Marvel Comics közleményében, amely a közelgő Star Wars: Dark Droids crossover esemény egyes számainak megjelenési dátumait tárja fel, az olvasók még több részletet kapnak a messzi-messzi galaxisra leselkedő legújabb fenyegetésről. Míg a Dark Droids előzetesei és első pillantások már lassan megjelentek, ez a kiadvány végre megmutatja, mi a végső célja ennek az érző droidfertőzésnek: az Erő irányítása. Ehhez a Scourge-nak meg kell fertőznie az univerzum vitathatatlanul legnagyobb Erő-használóját, Darth Vadert. Ahogy a Revelations-ben a Webbish Bog szemének jövőképén keresztül látható, Beilert Valance-t – egy kiborgot – megfertőzte és irányítja a Scourge, ami azt jelenti, hogy Darth Vader is fogékony a befolyására, mivel ő „inkább gép, mint ember”.

Úgy tűnik, hogy a Scourge átfogó terve az, hogy megfertőz minden droidot és kiborgot, akivel találkozik, amíg olyan hadsereget nem hoz létre, amely még a Birodalommal is felveszi a versenyt.

Ezután megfertőzi a nagy Darth Vadert, hogy az vezesse ezt a hadsereget a Birodalom és a Lázadás ellen. Miközben folytatja a droidok és kiborgok megfertőzését szerte a galaxisban. Ez az a sötét jövő, amire a Webbish Bog szeme próbálta figyelmeztetni Vadert a Star Wars: Revelations-ben. Ez az, amit az ősi Sith-ek látszólag megpróbáltak megakadályozni, hogy valaha is bekövetkezzen. Bár még mindig rejtély övezi, az azonban sejthető a helyzetből, hogy valami hasonló, mint amit a rajongók a Dark Droidsban látni fognak, egyszer már megtörtént, és az ősi Sith elzárta a Fermata Ketrecbe, hogy megszüntesse ezt a fenyegetést a galaxisból. Most viszont szabad, és a Spark Eternal egyesített erejével most minden bizonnyal veszélyesebb, mint valaha.

Forrás: Marvel

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu