A gyilkos csodaszer: nem akárki dicsérte – személyes tapasztalataira utalva – a Netfilx friss sorozatát!

MOZI HÍREK – Stephen King dicsérte meg a Netflix új sorozatát, A gyilkos csodaszert (Painkiller), miközben a legendás szerző saját 1999-es súlyos és tragikus balesetét is megemlítette.

 

 

A neves író, Stephen King megnyílt 1999-es balesetéről, hogy dicsérje a Netflix A gyilkos csodaszer (Painkiller) című műsorát. A Netflix hat epizódból álló műsora a Purdue Pharma, az OxyContin gyártásával foglalkozó cégre fókuszál. A Purdue Pharma-t a világ legnagyobb drogkereskedőjeként lefestő Painkiller a vállalat örökségét és az opioidválságra gyakorolt befolyását mutatja be alaposan. Kingnek az 1999-es autóbalesete után saját tapasztalatai voltak az OxyContinnal.

King a Twitteren posztolt az OxyContinnal kapcsolatos tapasztalatairól, valamint a Purdue Pharma céggel és a Painkillerrel való kapcsolatáról.

Bár a szerző nem árul el túl sok részletet az OxyContinnal kapcsolatos tapasztalatairól, a sorozat történetét összekapcsolja a személyes életével. Konkrétan megemlítve az 1999-es balesetét. King elmagyarázza, hogy orvosai OxyContint kínáltak neki, hogy segítsen neki felépülni. King majdnem meghalt, annyira rászokott a gyógyszerre. A tragikus élmény rendkívül átélhetővé tette a sorozatot a legendás szerző számára.

 

Miért fontos a A gyilkos csodaszer ábrázolása az opioid-válságról

 

Bár Glen Kryger a sorozatban kitalált karakter, a történetek közül több is valós eseményeken alapul. A Netflix drámája például élesen emlékeztet az 1999. június 19-i balesetre, amely megváltoztatta King életét. Egy Maine állambeli sétája során Kinget elütötte egy kisbusz. Majdnem belehalt. Számos sérülést szenvedett, többek között eltört a lába és a csípője, összeesett a tüdeje, és súlyos sérüléseket szenvedett a fejbőrén. Az orvosok majdnem amputálták King lábát, mielőtt úgy döntöttek, hogy inkább időt adnak neki a gyógyulásra. King végül felépült, bár nyilvánvalóan nem anélkül, hogy az orvosok ne javasolták volna neki az OxyContin használatát.

Az OxyContint még ma is felírják. A Purdue Pharma hiába állította le a közvetlen orvosoknak történő forgalmazást, miután több per is indult ellene. King balesetének idején azonban még biztonságos fájdalomcsillapítóként forgalmazták, amelynek használata kevés következménnyel jár. A valóságban ez egy olyan gyógyszer volt, amely függőséget okozó tulajdonságokkal rendelkezett.

King tapasztalata csak egy a számtalan történet közül, amelyekben az OxyContin majdnem megölte vagy halálosan megviselte azokat az embereket, akik semmi mást nem kerestek, mint a fájdalom csillapításának módját.

A Hulu Dopesick című filmje mellett a Netflix sorozata érzelmes történetet vetít előre az opioidválság hatásairól és a háttérben állók tetteiről. A sorozat a Purdue Pharma-t irányító Sackler családot ábrázolja, de az eseményeket kitalálták. Stephen King dicsérete a sorozatról még mélyebb, mert azok a halálos kábítószerrel kapcsolatos valós tapasztalataiban gyökereznek.

Forrás: X

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu