Megússzuk Joy-Con driftelés nélkül a Nintendo Switch utódján?

A Nintendo nemrég több új szabadalmat nyújtott be: ezek közül az egyik egy új joystickra vonatkozik, amely mágneses folyadékot használ a mozgás regisztrálásához.

 

A szabadalomat ha valóban be is veti ezt a technológiát a japán cég, akkor a Nintendo Switchen szinte a kezdetek, azaz 2017 óta érzékelhető hibától megszabadulhat a platform utódja. A driftelésre kell gondolni, azaz amikor a Joy-Con analóg karja egy irányba hajlandó gyakran magától is „eltéríteni” bennünket, holott mi már nem adjuk neki az inputot. Emiatt a Nintendónak volt is problémája bőven, és fel is ajánlotta a garanciális javítást, csak hogy ne kelljen kártérítések tömkelegét fizetnie az érintetteknek.

A Nintendo új kontrollere Hall-effektust alkalmazhat. Manapság a legtöbb analóg karban egy potenciométer van, amely tényleges fizikai elektromos érintkezőket használ a mozgás regisztrálásához, de emiatt hajlamos a kopásra. A Hall-effektust alkalmazó analóg karok mágneses mezőt használnak a mozgás érzékelésére fizikai érintkezés nélkül, így ezeket a kopási problémák nem érintik. Viszont egyik nagyobb cég sem alkalmazza a technológiát, így a Sony és a Microsoft is a hagyományos módszert alkalmazza a DualSense-ben, illetven az Xbox kontrollerben. Néhány külsős gyártó már próbálkozik vele.

Nézzük a szabadalom jellemzését: „Ez az információfeldolgozó rendszer tartalmaz egy vezérlőt, amely tartalmaz egy olyan műveleti elemet, amelyet egy felhasználói művelet által egy kiindulási helyzetből elmozdítanak, egy visszaállító erőt átadó részt, amely visszaállító erőt alkalmaz az elmozdított műveleti elemnek a kiindulási helyzetbe való visszaállítására, egy ellenállási részt, amely magnetorheológiai folyadékot használ, amelynek viszkozitása a mágneses intenzitással változik, és amely ellenállóvá válik, amikor a műveleti elemet elmozdítják a kiindulási helyzetből/be, és egy mágneses mezőt létrehozó részt, amely mágneses mezőt biztosít a magnetorheológiai folyadéknak; és egy áramkört, amely képes a mágneses mezőt létrehozó részt vezérelni. Az áramkör úgy szabályozza a mágneses mező intenzitását, hogy a magnetoreológiai folyadék viszkozitása periodikusan változik legalább egy első viszkozitási állapot és egy második viszkozitási állapot között, amelyben a viszkozitás alacsonyabb, mint az első viszkozitási állapot, így a visszaállító erő által a műveleti elem visszatér a kiindulási helyzetbe.”

A minap már írtunk a Nintendo Switch utódjáról, amin a Gamescomos, zárt ajtós bemutatón a japán cég állítólag a The Legend of Zelda: Breath of the Wildot futtatta. Izgalmas lehet a platform.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu