Resident Evil 4 Remake: napokon belül itt a Separate Ways DLC! [VIDEO]

Bár hónapok óta tudtunk arról, hogy ilyen módon bővülni fog a közel fél éve megjelent Resident Evil 4 Remake, a Capcom csak nemrég hivatalosította, hogy a RE Engine-en futó játék tartalmilag miképp bővül.

 

Ahogy az eredeti, 2005-ös Resident Evil 4-ben, úgy a remake-ben is a történet egy másik oldalát tárja fel a Separate Ways sztori DLC. A főszerepet az ügynök Ada Wong kapja, aki az európai kalandja során összefut Leon S. Kennedyvel, aki az elnök eltűnt lányát keresi (Ada és Leon ugyebár a Raccoon városi események során már összeismerkedett). A Separate Ways mellett a The Mercenaries játékmód is kap egy frissítést (ezt ingyen), és Ada mellett hírhedt munkáltatója, Albert Wesker is játszható karakterré válik.

A sztori szerint Ada Európa egy magányos, vidéki részére utazik (minden bizonnyal Spanyolországban valahol, mert a Ganadosok továbbra is ezen a nyelven szólalnak fel – például Gloria las plagas, ami magától értetődő jelentésű). Wesker parancsára Ada azt a feladatot kapja, hogy megszerezze a szekta legsötétebb titkát: egy titokzatos anyagot, az Ambert (borostyán). Ada küldetése végül összekötődik Leonéval, így a fő történetszálhoz képest egy alternatív perspektívát kapunk, amely a színfalak mögött kibontakozó eseményeket tárja fel. (Például azt, hogy Ada is fertőzött!)

A Resident Evil 4 nagyra értékelt lövöldözős, harci és késes mechanikája mellett a Separate Ways egy olyan új funkcióval egészíti ki az élményt, amely izgalmas új szintre emeli a gyors akciót. Ehhez az izgalmas küldetéshez Ada fel van szerelve egy csáklyát kilőni képes pisztollyal (Grappling Gun), amellyel szakadékokon lendülhet át, gyorsan felemelkedhet, vagy lemerülhet a mélybe. Az eszközt harc közben is használhatja, hogy közelharcban megküzdhessen ellenfeleivel, de le is ütheti őket a távolból, csak „oda kell ugrania”.

A Resident Evil 4 Remake Separate Ways DLC-je és a The Mercenaries frissítés szeptember 21-én jelenik meg PlayStation 5-re, Xbox Series-re, PC-re, illetve PlayStation 4-re.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu