Elon Musk nagy dobása: ha ezt meglépi, tömegével menekülnek majd az emberek az X-ről!

TECH HÍREK – Elon Musk megfordíthatja a kapcsolót, hogy az X – a korábban Twitter néven ismert közösségi hálózat – teljesen előfizetéses platformmá váljon.

 

 

Elon Musk az X/Twitter minden felhasználója megsarcolásának ötletét egy széles körű, a mesterséges intelligenciára összpontosító beszélgetés során vetette fel, amelyen hétfőn Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök is részt vett. „Arra megyünk át, hogy az X rendszer használatáért egy kis havi díjat kelljen fizetni” – mondta Musk Netanjahunak, azt állítva, hogy „ez az egyetlen mód, amit el tudok képzelni a botok hatalmas seregei ellen”. Kommentárjairól eredetileg a Bloomberg Dave Lee-je számolt be.

Musk nem említette az X/Twitter-felhasználókra vonatkozó tervének időzítését, és azt sem mondta, hogy pontosan mennyibe kerülne, csak annyit mondott, hogy egy „néhány dolláros vagy valami hasonló” havi díj elrettentené a botfiókok létrehozását.

Musk szerint az X-nek 550 millió havi aktív felhasználója van. Ők naponta 100-200 millió posztot osztanak meg a közösségi hálózaton.

Musk korábban belső beszélgetésekben már fontolgatta azt az ötletet, hogy a Twittert teljes egészében fizetős fal mögé helyezné – írja a Platformer című iparági híroldal. Musk, aki a Tesla és a SpaceX vezérigazgatója is, azt mondta, hogy az X/Twitter reklámeladásai 50%-kal zuhantak, mióta megvásárolta a céget. „Még mindig negatív a cash flow-nk, a reklámbevételek ~50%-os csökkenése és a súlyos adósságteher miatt” – írta Musk július 15-én.

Jelenleg az X előfizetési programja – korábban Twitter Blue, most Musk átnevezési törekvése alapján X Blue – havi 8 dolláros árral indul.

Az X Blue további előnyei közé tartozik, hogy egy órán belül szerkesztheti a posztokat. További előnyök az 50%-kal kevesebb hirdetés. A felhasználó posztjainak „rangsorolása” a beszélgetésekben és a keresésben. Valamint a legfeljebb 25 000 karakteres posztok lehetősége (szemben a 280 karakteres korlátozással). Illetve, a legfeljebb 3 órás vagy 8 gigabájt méretű videók feltöltésének lehetősége. A Blue előfizetői jogosultak a hirdetési bevételek egy részéből is részesülni, kezdetben a bejegyzéseikre adott válaszokban megjelenő hirdetések alapján.

2022 októberében, miután Musk vonakodva lezárta a Twitterért kötött 44 milliárd dolláros, adósságokkal terhelt üzletet, kirúgta a Twitter felsővezetői csapatát – és magát ültette be vezérigazgatónak.

Musk ezután tömeges elbocsátásokat irányított a Twitternél, a cég becslések szerint a munkaerő 80%-át leépítve.

Az év elején Elon Musk az NBCUniversal volt értékesítési főnökét, Linda Yaccarinót vette fel vezérigazgatónak. Mióta júniusban csatlakozott a vállalathoz, egy sor új értékesítési vezetőt vett fel. De végső soron továbbra is Musk irányítja az X/Twittert (júliusban például kedvenc betűje után nevezte át a céget). Azt mondta, hogy továbbra is ő fogja vezetni a vállalat termék- és technológiai csapatait.

Forrás: CBS News

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu