Mortal Kombat 1: orvosilag hitelesített mészárlás; gond lehet a multival?! [VIDEO]

A Mortal Kombat 1 legborzalmasabb mozdulatai elég durvák ahhoz, hogy egy orvosilag képzett szakembert is megrázzon a látvány.

 

 

A Mortal Kombat széria talán leginkább az extrém véres ábrázolásmódja miatt vált a játékvilág egyik legjobb verekedős sorozatává. Nehéz lehet azonban ennyi erőszakot nézni és komolyan venni, különösen, ha valaki képzett profi. A lenyűgöző Mortal Kombat 1 azonban a dokikat is képes sokkolni.

A Doctor ER YouTube-csatornáján nemrég megjelent videóban a címszereplő doki (valódi nevén Dr. Jordan Wagner, DO) elemzi a Mortal Kombat 1 néhány legbrutálisabb pillanatát.

A mindössze kilenc perc alatt Wagner betekintést nyújt a játékban előadott néhány végzetes mozdulatba. Sok minden megdöbbentően mulattatja, de egyben kíváncsi is arra, hogy ezek az erőszakos cselekedetek hogyan mennének végbe a való világban.

Persze semmi sem utal arra, hogy Wagner kritizálná az MK1 realizmusát. Azonban van helye némi orvosi kérdésfelvetésnek, például, hogy meddig verne egy szív, miután kitépték a mellkasból. Vagy éppen, hogy mi a teendő, ha egy levágott végtagot kell kórházba vinni.

 

Béna lett a Mortal Kombat 1 local multiplayer módja?!

 

Néhány Mortal Kombat 1 rajongó nemrégiben a közösségi médiában azt sérelmezte, hogy a játék feloldható kozmetikumait a helyi multiplayer harcok során nem használhatja mindkét játékos. Panaszaik éppen akkor jelentek meg az interneten, amikor a Mortal Kombat 1 egy rövid korai hozzáférési időszakot követően szeptember 19-én globálisan megjelent.

Nem meglepő, hogy a játékon belüli kozmetikumok eleve a vásárló fiókjához vannak kötve, néhány Mortal Kombat 1 rajongó mégis csalódottan vette tudomásul, hogy megvásárlásuk nem teszi őket elérhetővé mindkét játékos számára a helyi többjátékos sessionök során.

A 2-es játékos ehelyett mindig az alapértelmezett skineket kénytelen használni. Ez a hátrány rajongók százait bosszantotta, akik nemrég megszavazták, hogy egy erre panaszkodó témát az r/MortalKombat subreddit címlapjára küldjenek.

A vitához csatlakozók közül sokan felszólították a NetherRealmot, hogy foglalkozzon ezzel a hiányossággal. Azt állították, hogy az ellenfelek megakadályozása abban, hogy a helyi többjátékos üléseken hozzáférjenek a házigazda kozmetikumaihoz, egy fogyasztóellenes lépés. Amelynek ráadásul nincs kézzelfogható előnye. Mások rezignáltabb álláspontot foglaltak el. Felidézték, hogy a 2019-es Mortal Kombat 11-ben pontosan ugyanez a probléma volt. Soha nem foglalkozott vele senki. Arra a következtetésre jutottak, hogy naivitás azt várni, hogy a folytatásban másképp lesz. A franchise előző bejegyzésének ez a korlátozása sem volt példa nélküli. Hiszen a NetherRealm már a 2017-ben megjelent Injustice 2-ben is hasonló helyi multiplayer rendszert valósított meg.

Az újonnan felszínre került sérelmekből fakadó vita részeként néhány rajongó arra is panaszkodott, hogy az offline multiplayerben a 2-es játékos nem látja a Mortal Kombat 1 halálos áldozatait, amelyeket korábban a házigazda oldott fel.

Habár ugyanez az MK11-re is vonatkozott, úgy tűnik, hogy ez a korlátozás még mindig pusztán vizuális. Ugyanis a korai játékosjelentések szerint a játék összes halálos balesetét végre lehet hajtani, függetlenül attól, hogy azok megjelennek-e az ember mozdulatlistáján.

Forrás: YouTube, Reddit

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu