Ha ezt tudja az Nvidia RTX 5090, nem lesz konkurenciája a piacon!

TECH HÍREK – Egy megbízható szivárogtató nem kevesebb mint 70%-os (!) teljesítménynövekedést ígér az Nvidia RTX 5090 grafikus kártyájához.

 

 

Az Nvidia keményen dolgozik a következő generációs termékeken, köztük az Nvidia RTX 5090-en is. Ez a cég minden fontosabb piacán így van. Bár az elmúlt években egyre inkább a mesterséges intelligenciára koncentráltak, a játékosok a következő generációs GPU-kat várhatják a zöld csapattól. A pletykák szerint ezek a GPU-k a „Blackwell” sorozat termékei lesznek.

A panzerlied nevű kiszivárogtatónak köszönhetően, aki korábban már közölt pontos hardveres részleteket az Nvidia grafikus kártyáiról, most az Nvidia RTX 50 sorozatú termékeiről is tudunk néhány hardveres részletet.

Az Nvidia RTX 50-es szériája 2025 elején fog landolni. Szóval ezeket a korai részleteket azért érdemes óvatosan kezelni.

Az első részlet a panzerlied jelentéséből az, hogy az Nvidia Blackwell gaming zászlóshajójának 50%-kal nagyobb memória-sávszélességgel kell rendelkeznie. Ez a sávszélesség valószínűleg abból származik, hogy az Nvidia GDDR7 memóriát használ. Ez arra utal, hogy az Nvidia Blackwell gaming zászlóshajója 386 bites memóriabuszt és 31,5 Gbps GDDR7 memóriát használ. A Samsung és a Micron már megerősítette GDDR7 memóriák gyártására vonatkozó terveit. Így várhatóan a GDDR7-et fogják használni a következő generációs GPU-kban.

Az Nvidia next-gen zászlóshajója állítólag 78%-kal nagyobb gyorsítótárral rendelkezik. Vélhetően az L2 gyorsítótár mérete. Ezáltal az Nvidia RTX 5090-nek 128 MB L2 cache-t adna, ami hatalmas előrelépés. Mivel az RTX 5090 magfrekvenciája 15%-kal nő az RTX 4090-hez képest, az Nvidia következő generációs zászlóshajója számos játékterhelésben 3+ GHz-es órajelen is futhat.

Az RTX 5090 a hírek szerint 70%-os teljesítménynövekedést ér el elődjéhez képest. Ezt a növekedést az Nvidia következő generációs GPU-ja a további CUDA magoknak és/vagy a magonkénti megnövelt IPC-nek köszönhetően éri el. Feltételezve, hogy a Blackwell nem jár hatalmas IPC-növekedéssel, az RTX 5090 várhatóan körülbelül 24 000 CUDA-maggal fog rendelkezni.

Forrás: Cliphell

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu