Eladhatják a Halloween-filmek jogait?! Vajon mi vár a franchise-ra?

MOZI HÍREK – A Miramax a hírek szerint a Halloween című ikonikus slasher-franchise jogait vásárolgatja, miután a Blumhouse trilógiája lezárult.

 

 

A Halloween-franchise jogai a hírek szerint ismét a piacon vannak. A slasher-franchise-nak, amely John Carpenter 1978-as eredeti filmjében mutatta be az ikonikus gyilkost, Michael Myers-t, több folytonossági vonala is létezik. A 2002-es Halloweenig hét folytatás jelent meg a különböző folytatásokon belül. Például a Resurrection, amelyet aztán Rob Zombie 2007-es remake-je és annak folytatása követett.

Legutóbb a rendező és társ-forgatókönyvíró David Gordon Green a Blumhouse-szal összefogva egy 2018 és 2022 közötti filmtrilógiát készített, amely állítólag lezárja a franchise azon fejezetét, amely Myers és tervezett áldozata, Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) leszámolását követte.

A Bloody Disgusting most arról számol be, hogy a Halloween-franchise jogai ismét a piacon vannak. A Miramax jelenleg a franchise-t vásárolgatja és licitháborút indított. A cég a stúdiókat és a streaming-szolgáltatókat egyaránt potenciális vevőként tekinti. Azzal a lehetőséggel kecsegtet, hogy a franchise-t akár mozifilmmé, akár televíziós anyaggá adaptálják.

 

Mi lehet a következő a Halloween-franchise számára?

 

Bár a 2022-es A Halloween véget ért a franchise végeként hirdették meg, valószínűleg csak a Jamie Lee Curtis főszereplésével készülő Laurie Strode-történet végét jelenti majd. Az örökké megölhetetlen Michael Myers azonban nem egy konkrét színészhez kötött karakter. (Bár Nick Castle a legismertebb, aki az eredeti filmben és az új trilógiában is megformálta a szerepet.) Az évek során több mint egy tucat különböző színész alakította Myers-t különböző kontextusokban és különböző korokban.

Emiatt sokkal egyszerűbb lenne magát Myerst újraformálni, mint Laurie Strode-ot újra feltalálni. Ha a tulajdonjogot eladják egy streamernek, akkor úgy tűnik, hogy valószínűleg egy sorozat vagy minisorozat készülne belőle. Esetleg egy Halloween előzményfilm, amelynek középpontjában egy fiatalabb Myers állna.

Ez teljesen valószínűnek tűnik, mivel a slasherek televíziós adaptációi népszerűvé váltak az elmúlt években, köszönhetően az olyan műsoroknak, mint az USA Network és a Syfy Chucky-ja, valamint a Peacock közelgő Péntek 13. adaptációja.

Ezzel a Halloween is késleltetett lehetőséget kapna arra, hogy a kis képernyőn csatlakozzon a nagy 1980-as évekbeli slasher-franchise-ok sorába. A Péntek 13-at már adaptálták a televízióra a lazán kapcsolódó Péntek 13: A sorozatban. Ahogyan az Egy rémálom az Elm utcában is a Freddy Krueger által vezetett Freddy’s Nightmares című antológiasorozattal. Myers streamingre vitelével a készítők a karakter egy új oldalát is felfedezhetnék, és a franchise-t egy teljesen más irányba terjeszthetnék.

Forrás: Bloody Disgusting

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu