Játékosok indítottak pert az Aspyr és a Saber ellen az elkaszált KotOR 2 DLC miatt!

Azt állítják, hogy az Aspyr és a Saber szándékosan használtak hamis reklámot a játék promotálására.

 

 

A fejlesztő Aspyr Media és a kiadó Saber Interactive egy csoportos perrel néz szembe a Star Wars: Knights of the Old Republic 2 Nintendo Switch portjának törölt DLC-je miatt.

A pert július 8-án nyújtotta be a The Gamer által kiszúrva egy egyes felperes saját maga és az osztálytagok nevében. Őket a „Kalifornia államban élő összes olyan személyként definiáltak, akik a vonatkozó elévülési időszak alatt, azaz a keresetlevél benyújtását megelőző négy év alatt a jelenig megvásárolták a KOTOR-t a Nintendo számára”.

A KOTOR 2 2022. június 8-án jelent meg Switch-re. Kezdetben azzal a tervvel hirdették, hogy DLC-ként egy rajongók által készített modot adnak hozzá, amely visszaállítja az eredeti játék tartalmát.

2023. június 3-án az Aspyr bejelentette, hogy törli a Restored Content DLC-t, és egy „ingyenes” kulcsot ajánlott fel más Star Wars-játékok közül azok számára, akik elővételben megvásárolták a KOTOR 2-t.

A Mickelonis et al. kontra Aspyr Media, Inc. és Saber Interactive, Inc. ügyben a felperes azt állítja, hogy „teljesen becsapva érezte magát” az Aspyr reklámjai miatt, amelyekben azt állították, hogy a DLC-t ki fogják adni (a benyújtott panasz elolvasható a Truth In Advertising oldalon). „A felperes a vásárlás után nem is játszott a KOTOR-ral” – olvasható a panaszban – „ehelyett úgy döntött, hogy megvárja a Restored Content DLC megjelenését”.

A benyújtott panasz arra is hivatkozik, hogy az elővásárlóknak, akik a törölt DLC miatt meggondolták magukat, nem ajánlották fel a visszatérítést. Mickelonis azt állítja, hogy az Aspyr Media és a Saber Interactive szándékosan megtévesztette a fogyasztókat. Mindezt „annak érdekében, hogy mesterségesen növeljék az értékesítési bevételeket azáltal, hogy több KOTOR-játékot adnak el, és a KOTOR-t piaci ár felett tudják értékesíteni olyan tulajdonságok és funkciók alapján, amelyekkel a játék egyszerűen nem rendelkezett”.

Az Aspyrnek és a Saber-nek most október 4-ig kell válaszolnia a panaszra. Utóbbi a felperes jogi költségeit fedező kifizetést követel, valamint azt, hogy a két céget állítsák le a „KOTOR megtévesztő és hamis reklámmal történő értékesítéséről és terjesztéséről”, ahogyan azt állítják.

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu