Apple Vision Pro 2: lehet, hogy sosem készül el az Apple csoda AR-headsetje?!

TECH HÍREK – Ming-Chi Kuo elemző szerint az Apple Vision Pro-t nem fogadja jól a piac.

 

 

Az Apple Vision Pro várhatóan 2024 elején jelenik meg. A borsos, 3499 dolláros árcédulájával egyértelmű, hogy a vegyes valóságot használó headset sosem fog tömegesen fogyni. A nyilvánvaló megoldás, hogy sikeresebbé tegyük ezt a szegmenst, az ár csökkentése. Mivel az Apple állítólag egy megfizethetőbb modellen dolgozik 2025-re, úgy tűnik, hogy a vállalat ambiciózus célokat tűzött ki maga elé. Egy elemző azonban másképp gondolja, és közli előrejelzéseit az Apple Vision Pro 2 és az olcsó verzióra vonatkozóan.

Az első generációs Apple Vision Pro esetében a várható szállítások mindössze 600 000 darabra tehetőek 2024-ben.

A TF International Securities elemzője, Ming-Chi Kuo nemcsak a Vision Pro szállítási becslésekről, hanem az Apple Vision Pro 2 várható bevezetési ütemezéséről is részletesen beszámol. Kuo úgy véli, hogy 2024-ben a fejre szerelhető viselhető eszközből legfeljebb csak 600 000 darabot szállítanak majd. Ez jóval elmarad a korábbi egymilliós becsléstől.

Tekintettel arra, hogy az eszköz csak előjegyzési rendszerben lesz elérhető, és először az Egyesült Államokban fog megjelenni, a globális jelenlét nem fog elég gyorsan kialakulni ahhoz, hogy az eszköz teret nyerjen. Az egyetlen reményt a Vision Pro megfizethető verziója jelenti. Azonban Kuo úgy véli, hogy a technológiai óriás talán törölte azt a 2025-re tervezett termékbevezetési listájáról. Hacsak nem tudja csökkenteni az AR-headsetek árát.

„Az Apple törölhette az olcsó Vision Pro verzió tervét (a piaci konszenzus 2025-ös indítást várt). Hacsak az Apple nem csökkenti jelentősen a Vision Pro árát, a Vision Pro szállítások 2025-től kezdődően várható jelentős növekedése nem biztos, hogy megvalósul.”

Emellett több évbe is beletelhet, mire a fogyasztók láthatják az Apple Vision Pro 2-t működés közben. Kuo előrejelzése szerint az utód 2027-ben kerülhet tömeggyártásba. Kiemelte, hogy az első generációs modell hardveres frissítéseket nem fog látni ez idő között. Függetlenül attól, hogy mi a piaci konszenzus az Vision Pro-val kapcsolatban, Kuo továbbra is úgy gondolja, hogy a készülék az egyik legjobb felhasználói élményt fogja nyújtani ebben a kategóriában. Amennyiben a nevetségesen magas árat sikerül kezelni, akkor lehet, hogy megváltoztatja előrejelzéseit.

Forrás: Medium.com

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu