Eltűnhettek a FIFA-játékok az összes digitális webstore-ból?! Az EA Sports hallgat…

Az EA Sports törölte a digitális áruházakból a FIFA régi katalógusát. A lépés egybeesik az első EA Sports FC játék megjelenésével…

 

 

Az Electronic Arts a jelek szerint törölte a FIFA teljes korábbi katalógusát a digitális boltok polcairól konzolokon és PC-n. Ahogy azt MauroNL Twitter-felhasználó kiszúrta, az EA Sports FIFA-címei a tavalyi FIFA 23-ig bezárólag már nem vásárolhatók meg a PlayStation Store-ban, a Microsoft Store-ban, a Nintendo eShopban, a Steamen és az Epic Games Store-ban.

Az EA honlapján található FIFA 23 weboldalt még nem frissítették ennek megfelelően. Ez azt jelenti, hogy a felhasználókat jelenleg a nem elérhető termékek halott linkjeire vagy áruházi oldalakra irányítja. Habár a FIFA 23 már nem vásárolható meg a digitális boltokban, EA Play tagsággal továbbra is játszható marad.

Nem világos, hogy mikor távolították el az összes játékot az értékesítésből. Többen megkeresték az EA-t, hogy kommentálja a hírt. Egyelőre nem érkezett válasz.

„A kiadó kérésére az EA SPORTS FIFA 23 nem szerepel a Steam áruházban, és nem jelenik meg a keresőben” – olvasható a játék Steam oldalán található frissítésben.

A SteamDB szerint a játékot az EA kérésére 2023. szeptember 21-én távolították el. Azaz egy nappal azelőtt, hogy a kiadó elindította a FIFA-sorozat utódjának első bejegyzését, az EA Sports FC-t.

Bár az FC 24 csak szeptember 29-én kerül általános értékesítésre, a korai hozzáférés szeptember 22. óta elérhető a játék Ultimate Editiont megvásárló vásárlók számára.

Az EA tavaly májusban jelentette be, hogy véget vet a FIFA-val való közel 30 éves partnerségnek. Valamint, hogy egy új focisorozat elindítását tervezi.

Forrás: X

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu