BREAKING: lerohanta az Nvidia irodáit a francia versenyhatóság – vajon mit találtak?!

TECH HÍREK – Mindenki nagy megdöbbenésére razziát tartott az Nvidia irodáiban a francia versenyhatóság.

 

 

Az Nvidia franciaországi irodáiban tartott razziát az ország versenyhatósága, mivel versenyellenes gyakorlatok miatt aggályok merültek fel – írja a The Wall Street Journal.

Az Nvidia franciaországi irodáira a héten rászabadultak az ország versenyhatóságának ügynökei. Legalábbis a The Wall Street Journal jelentése szerint. A francia hatóság nem említi név szerint a céget. Ám annyit megerősítettek, hogy a grafikus kártyák iparágában folytatott versenyellenes gyakorlatokkal kapcsolatos aggályok miatt hajtott végre razziát.

A WSJ forrásai szerint a francia hatóságok kifejezetten az Nvidia-t vették célba. A vállalat chipjei iránt az elmúlt hónapokban ugrásszerűen megnőtt a kereslet. Több cég, köztük a Microsoft és az OpenAI, több ezer darabot vásárolt a vállalat csúcskategóriás AI-chipjeiből, amelyekkel nagyméretű nyelvi modelleket működtetnek.

Ez a hatalmas kereslet sokkal több pénzt eredményezett az Nvidia számára. A chipgyártó a legutóbbi jelentésében rekordbevételről, 13,51 milliárd dollárról számolt be. Ez 101 százalékos növekedést jelent a tavalyi év azonos időszakához képest. Az Nvidia értékelése májusban az AI-boom hatására rövid időre átlépte a trillió dolláros határt.

A WSJ szerint az ilyen típusú razziák kora reggel történnek. A hatóságok „átkutatják a vállalat helyiségeit, lefoglalják a fizikai és digitális anyagokat, és kikérdezik a munkába érkező alkalmazottakat”. A francia hatóság azt állítja, hogy a razziát a felhőtechnológia fokozott ellenőrzésének részeként hajtotta végre. Ez utóbbi témában a hivatal júniusban egy piaci tanulmányt tett közzé.

A francia ügynökség sajtóközleményének fordítása szerint a hajnali razziák „nem feltételezik a törvénysértés meglétét”, amit „csak egy teljes körű vizsgálat” tud megállapítani. Az Nvidia nem kívánta kommentálni a történetet. A razzia azonban arra utalhat, hogy az Nvidia uralma a chipgyártó piacon nem marad észrevétlen a globális kormányok számára.

Forrás: The Wall Street Journal

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu