Alan Wake 2: a Remedy 30 FPS-re tervezte! [VIDEO]

A finn stúdió szerint ennek ellenére korrekt teljesítményre összpontosító (Performance) grafikus móddal fog rendelkezni a következő játékuk.

 

Thomas Puha, a Remedy Entertainment kommunikációs igazgatója a Twitteren beszélt Alan Wake és Saga Anderson történetéről (ugyanis ne felejtsük, hogy az író mellé egy FBI-ügynök is csatlakozik az Alan Wake tizenhárom éve várt folytatásában): „Örömmel mondhatom el, hogy az Alan Wake 2 a PlayStation 5-ön és az Xbox Series X-en is rendelkezik Performance móddal. A játék a kezdetektől fogva 30 FPS-es élményként épült fel a látványra és a hangulatra összpontosítva, de valahogy mégis lehetőségünk volt egy masszív Performance módot is beépíteni. A részletekről később beszélünk.”

Tegyük félre azt, hogy Puha nem említette az Xbox Series S-et (ő egyike volt azoknak, akik szerint a konzol visszafogja a másik kettő teljesítményét, mert erre is optimalizálnunk kell a játékokat!), ugyanis a fontos elem azon van, hogy 30 FPS. Szóval alapból erre számíthatunk (de akkor cserébe egyetlen pillanatra sem lenne szabad másodpercenként 30 képkocka alá menni!).

De térjünk rá a Performance módra. Egy követője jogosan tett fel egy kérdést: ez 60 FPS-re tolná fel a frame rate-et csökkentett grafikai részletességgel, vagy korlátlan frame rate-et biztosítanak vele, hogy a legjobb esetben elérje a másodpercenkénti hatvan képkockát? (Szubjektíven hozzátennénk, hogy az utóbbi nem érződne kifinomultnak!) Erre Puha annyit válaszolt, hogy még mindig finomhangolják ezt, ami így szinte biztosan egy nagyobb első napi patchet jelent, hiszen a játék megjelenése nincs már olyan messze a minimális (10 napos) halasztás ellenére sem, és hiába nem lesz lemezes megjelenés, azért nem olyan egyszerű feltenni a digitális platformokra a játékot.

Így az október 27-ei PlayStation 5-ös, Xbox Series-es, illetve PC-s (Epic Games Store, ugyanis az Epic Games Publishing finanszírozta a fejlesztést) megjelenés nem esne egy napra a Super Mario Bros. Wonderrel (Nintendo Switch), illetve a Marvel’s Spider-Man 2-vel (PlayStation 5).

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu