Final Fantasy VII Rebirth: mekkora lesz a keleti kontinens? Megmutatjuk!

Az eredeti, PS1-es játékban látott területhez képest egy összehasonlítást kaptunk, és a Square Enix játékának térképét össze is vethetjük az 1997-es Final Fantasy VII-ével.

 

A ResetEra fórumon felbukkant egy kép, amit egy rajongó hozott össze. Fogta a Tokyo Game Show során látott, hiányos térképet, kiszínezte, feltüntette a fontosabb helyszíneket (Kalm, Fort Condor, Mythril Mines, Chocobo Farm, Junon), majd mellé tette az eredeti térképet. Az eredmény? A Keleti Kontinens (Eastern Continent) mérete jókorára duzzadt az eredetiéhez képest. Érdekes, de a térkép nem mutatja, hogy merrefelé van Midgar, így valamennyi hiányzik róla.

Nem nagy meglepetés, hogy a Final Fantasy VII Rebirth mérete masszív lesz (és itt nem csak a játék méretére gondolunk: nemrég írtunk például arról is, hogy miért lesz szükség két Blu-ray lemezre). Hamaguchi Naoki, a rendező arról is beszélt, hogy a Final Fantasy VII térképe 1:1 arányban lett újraalkotva a remake második epizódjához, ami azért bemutatja, hogy a fejlesztők mindent megtettek, hogy a Square Enix következő nagy játéka legyen (ami jogos, hiszen az eredeti Final Fantasy VII is hatalmas dobás volt a Square-nek).

A múlt héten ezt írtuk: „Hamaguchi szerint azrért kellett így felbontani a Final Fantasy VII Rebirthöt, mert nagy elképzelésük volt, nem pedig nosztalgia céljából határoztak így. A Square Enix mindig is egy nagy, részletes világgal tervezett, és ebben sokkal több immerzió lesz, mint amit a Final Fantasy VII Remake Midgardja mutatott fel. Ha egy lemezre kellett volna mindent zsúfolni, akkor tartalmilag és ötletileg is vissza kellett volna fogni az agarakat. Nomura szerint a játék az ősök városáig (City of the Ancients) tart, ami eredetileg az első CD végét jelentette, de ahogy a Final Fantasy VII Remake is, úgy a Rebirth eseményei sem az eredeti sorrendet követi.”

A Final Fantasy VII Remake február 29-én jelenik meg PlayStation 5-re (és később lesz csak szó PC portról).

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu