Hiába van két évre a megjelenésétől, komolyan szivárog a Far Cry 7!

Vagy egy kidolgozott hoaxról van szó, vagy a Ubisofton belül valaki nem tudja tartani a száját. Az utóbbi tűnik reálisnak.

 

A Far Cry játékok történetileg mostanában nem szuperáltak (talán a második, esetleg a harmadik rész volt a csúcspont), de korábban felettébb innovatív alkotásokról beszélhettünk (főleg a Far Cry 2 volt a korát meghaladó). A Far Cry 6 nem nagyon mert újítani, hanem csak az átlagos Ubisoft-formulát követte, és emiatt joggal várhatjuk el, hogy a következő részre nagyobb újításokat kellene a Ubisoft torontói stúdiójának prezentálni.

A korábban sok Ubisoft-játékról író Tom Henderson szerint a Far Cry 7 egy „nem lineáris” sztorival rendelkezik, ahol a játékoson múlik, hogy miképp teljesítik a kampány küldetéseit. Henderson arról írt, hogy egy gazdag família családfőjét elrabolta a Sons of Truth (Az igazság fiai) nevű, összeesküvés-elméletekre kihegyezett szekta, és a család többi tagján múlik, hogy miképp találjuk meg az elveszett karaktert, és a sorrendről mi dönthetünk. Van valamilyen időkorlátos elem a játékban is: a játékon belül 72 óra alatt kell a kérdéses karaktert kimenekíteni. Ez valós időben kb. 24 órának felel meg, tehát a Far Cry 7-ben háromszor gyorsabban telik az idő. Az általunk hozott döntések alapján néhány családtagunk meghalhat, ami hatással lesz a történetre is.

Henderson beszámolt még a játékmenetben az új kihallgatásos elemről is, ami felettébb megoszthatja még a közönséget. Nem lesz egyszerű „kínozzuk meg a másikat, és válaszolni fognak” megközelítésű, ugyanis az illető a képünkbe hazudhat (ahogy a magyar politikusok túlnyomó többsége is), nem beszélhet, vagy akár el is menekülhet előlünk. Persze itt hozzá kell tennünk, hogy mindez nem hivatalos, de mivel Henderson korábban a Ubisoft játékaival kapcsolatban többször is pontos volt, talán lehet valami abban mond.

A Far Cry 7 kódneve Project Blackbird, és állítólag 2025 végén (ősszel) fog megjelenni. Addigra szinte fix, hogy csak PlayStation 5-re, Xbox Series-re, illetve PC-re. (Továbbá Amazon Lunára.) Van egy másik, többjátékos projekt is, ami az Escape from Tarkov stílusát követi (Project: Maverick, Alaszkában játszódik?). Henderson szerint nem lesz egy olyan játék, ami a Koreához közeli szigetek egyikén játszódik (Far Cry: Rise).

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu