Máris készülhet a Pet Sematary: Bloodlines 2?! A rendező nyilatkozott!

MOZI HÍREK – Habár a meglepetésként érkező film még ki sem jött, Lindsey Anderson Beer társíró/rendező a Pet Sematary: Bloodlines 2 és Stephen King ikonikus regényének jövőbeli bővítésének esélyeivel foglalkozik.

 

 

A Pet Sematary: Bloodlines társírója/rendezője, Lindsey Anderson Beer a film lehetséges folytatásáról és jövőjéről beszélt. Kifejtette, hogy szeretne még mélyebbre ásni Stephen King horrorisztikus történetében. A Pet Sematary: Bloodlines október 6-án mutatkozik be a Paramount+-on, és mind a 2019-es adaptáció, mind King regényének előzményeként szolgál. Arról egyelőre sajnos nincs hír, hogy Európában, így nálunk is, megjelenik-e; és ha igen, mikor. Annyit lehet tudni, hogy ha bemutatják, akkor valószínűleg a Paramounthoz tartozó SkyShowtime műsorán lesz érdemes keresni.

Az előzményfilm Jud Crandallt (Jackson White) követi nyomon fiatalemberként, és azt, hogyan kötődik Ludlow kisvárosához és a kisállat-temetőben lévő gonoszsághoz.

Jud múltjának feltárása új területre vezeti a nézőket. Ugyanis King könyve és a 2019-es film is csak röviden érintette Crandall múltját.

A GamesRadarnak adott interjújában Beer a Pet Sematary (magyarul Kedvencek temetője címen ismert) franchise jövőjéről is nyilatkozott a Bloodlines kapcsán. Kifejezte érdeklődését a sorozat további bővítése iránt. Talán egy folytatással, rámutatva, hogy sok megválaszolatlan kérdés van a Kedvencek temetőjének háttértörténetével kapcsolatban. Nevezetesen, hogy honnan jön a gonosz és mikor kezdődött a jelenség. Nézd meg a nyilatkozatát alább:

„A Pet Sematary univerzumán belül rengeteg filmet lehetne csinálni, amelyek még jobban lehámozzák a hagymát, és egyre többet és többet mutatnának meg arról, hogy mi is ez a gonosz valójában, és honnan is származik valójában, de az biztos, hogy a fejemben rengeteg verziója van egy nagyon kiterjedt eredettörténetnek.”

 

Lehet, hogy a Pet Sematary: Bloodlines fogja újjáéleszteni a filmes franchise-t?

 

Bár Beer érdekelt a Kedvencek temetője franchise további bővítésében, nem tudni, hogy ez megvalósul-e. A sorozat folytatását jelentősen meghatározza, hogy a Pet Sematary: Bloodlines hogyan teljesít a megjelenésekor. Ez azonban egy streaming bemutató. Így a teljesítményét kicsit nehezebb lesz mérni a bevételi adatok nélkül. Mégis, egy King-ihlette horrorfilm éppen Halloween idején komoly nézettséget vonzhat.

Miközben a streaming megjelenésre vár, a filmet először a Fantastic Festen mutatták be szeptember 23-án, és néhány korai kritika már be is érkezett, a Rotten Tomatoes jelenlegi pontszáma 23%.

A pontszám változhat, ahogy további kritikák érkeznek, és a nézettségi pontszám is nagyon eltérő lehet. A jelenlegi pontszám azonban jóval alacsonyabb, mint az 1989-es és a 2019-es Pet Sematary-adaptáció vegyes fogadtatása. Ugyanakkor King, aki nyíltan beszélt arról, hogy mennyire helyesli vagy nem helyesli az adaptációit, a Pet Sematary: Bloodlines-t is helyeselte. Megjegyezte, hogy komolyan vették a kreatív szabadságot, de végül „remek történetként” dicsérte.

A legnagyobb kritika az volt, hogy az előzményfilmet feleslegesnek érezték. Illetve, nem ment elég mélyre a történet mitológiájában. Beer megemlítette, hogy nem akartak túl mélyre menni a filmben, hogy megspóroljanak némi történetet a jövőre, de ez hiba lehetett volna, ha az előzményfilm nem tartogat elég választ ahhoz, hogy valóban indokolt legyen a fejlesztése. Az új Kedvencek temetője talán túl sok kockázatot vállalt a történet King művén túli kibővítésével. Meglátjuk, hogy elég hatásos-e ahhoz, hogy Beer elképzelése a franchise jövőjéről valósággá váljon.

Forrás: GamesRadar

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu