A Sony sunyi húzása az ingyenes PlayStation 5 játékkal

Az ingyenes PlayStation 5-ös játékajánlatuk esetében is az apróbetűs részt kell elolvasni…

 

Először is kezdjük ott, hogy nem véletlenül nem hallottunk erről az akcióról, ugyanis a Sony az Egyesült Államokban indította el még szeptemberben azt az ajánlatát, miszerint a minimum 18 éves PlayStation Network-felhasználó, aki legkésőbb 2023. október 20-án 23:59-ig (nyugati parti időzóna) aktiválja az új PlayStation 5-jét, ingyen kap egy játékot. Ha nem vesszük figyelembe a helyszínre vonatkozó korlátozást (bár ha VPN-t használunk, talán ezt át lehet ugrani, hacsak nem kérdeznek rá a lakcímünkre, vagy bármi ilyesmire), az ajánlat egészen baráti.

Ám ezt a Sony megcsavarta, és nem éppen kedvező módon. A közösségi médiában többen is felfigyeltek arra, hogy a Sony a promóció feltételeit sunyi módon módosította, így most már „csak meghívásos alapon” működik, azaz nem biztos, hogy minden amerikai „PlayStation 5-újonc” részesülhet az ingyen játékból (ami azért is vicces, mert a játékok közül mindössze egyet nem fejlesztett a Sony házon belül, szóval többnyire a PlayStation Studios alkotásait kínálja az akcióban).

A meghívott játékosok egyet választhatnak az alábbi játékok közül: Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, Marvel’s Spider-Man: Remastered, God of War Ragnarök, Horizon Forbidden West, Ghost of Tsushima Director’s Cut, Ratchet & Clank: Rift Apart, Demon’s Souls Remake, The Last of Us Part I, Sackboy: A Big Adventure, Returnal, Uncharted: Legacy of Thieves Collection, Death Stranding: Director’s Cut. A Death Strandinget a Kojima Productions fejlesztette, és talán a Demon’s Souls Remake is valamelyest kilóg, mert a FromSoftware PS3-exkluzívját a már bezárt Japan Studio és a Bluepoint Games közösen hozta össze.

A Sony célja a március végéig tartó üzleti évben az, hogy 25 millió PlayStation 5-öt szállítson ki a boltokba, és ezzel egy 25 éve létező rekordot döntene meg, amikor az első PlayStation tizenkét hónap alatt 22,6 millió példányban jutott el a polcokra. (És 1994-1995 még eléggé más időszak volt a játékipar számára is; meglepő, hogy a PlayStation 2 nem döntötte ezt meg.)

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu