Élőszereplős Cyberpunk 2077 projekten dolgozhat egy Emmy-díjas sorozatokat jegyző csapat?!

MOZI HÍREK – A Cyberpunk 2077 a legújabb videójáték, amely élőszereplős adaptációt kaphat. De mikor számíthatnak a rajongók a készülő projektre?

 

 

A Cyberpunk 2077 világa egy teljesen új médiumba terjeszkedik, ugyanis bejelentették, hogy egy élőszereplős projekt van készülőben. Bár a játék indulása elég rázósra sikeredett, a CD Projekt Red sosem adta fel. Azóta rengeteget javítottak rajta, hogy végre fel tudjon nőni az elvárásokhoz. Egy anime már készült, amely a Cyberpunk világában játszódik.

A Netflixen futó Cyberpunk: Edgerunners a rajongók és a kritikusok körében is jó fogadtatásra talált, és több jelentős díjat is elnyert, többek között a Crunchyrollnál az Év animéje lett.

A CD Projekt Red sajtóközleményben jelentette be, hogy az Anonymous Contenttel kötöttek partnerséget egy élőszereplős Cyberpunk projektben. Az Anonymous Content olyan Emmy-díjas sorozatok, mint a Mr. Robot és a True Detective. Valamint Oscar-díjas filmek, köztük A visszatérő (The Revenant) és a Spotlight gyártásával foglalkoztak. A CD Projekt Red most forgatókönyvírót keres „egy vadonatúj, a Cyberpunk 2077 világában játszódó történet elmeséléséhez”.

A sajtóközleményben nem említették, hogy a projekt sorozat vagy film lesz-e. Ugyanis még a fejlesztés korai szakaszában van. A CD Projekt Red azonban megemlítette, hogy együttműködnek az Anonymous Content Studios televíziós részlegének vezetőjével, Garret Kemble-lel és a stúdió többi tagjával, köztük David Levine kreatív igazgatóval, aki az HBO-nál töltött ideje alatt részt vett a Game of Thrones korai évadaiban. Ebből úgy tűnik, hogy a projekt sorozat lesz. Ám valószínűleg megvárják, hogy a forgatókönyvírók beszámoljanak az ötleteikről, mielőtt eldöntik, hogy sorozat vagy film lesz-e a projekt.

Azt sem tudni, hogy a projekt a Cyberpunk: Edgerunnershez hasonlóan a Netflixen köt-e ki, vagy egy másik streaming szolgáltatáshoz kerül.

Jelenleg a videójáték-adaptációk reneszánsza zajlik. Nem is olyan régen voltak azok az idők, amikor minden videójátékok alapján készült film megbukott a kasszáknál. A rajongók és a kritikusok is széles körben elítélték őket. Ez azonban az utóbbi időben megváltozott: a The Last of Us-t 24 Emmy-díjra jelölték. A The Super Mario Bros. Movie pedig több mint 1,3 milliárd dolláros bevételt hozott.

Nem minden újkori videójáték-adaptáció volt sikeres. A 2021-es Mortal Kombatot a kritikusok elmarasztalták, és 83 millió dolláros bevételre tett szert. Hasonlóképpen, a Netflix Resident Evil-sorozata javított a korábbi adaptációkon, de még mindig középszerűnek tartották. A Cyberpunk: Edgerunners sikere és az Anonymous Content által készített projektek minősége miatt azonban a rajongók nagy reményeket fűznek egy élőszereplős Cyberpunk 2077 projekthez.

Forrás: CD Projekt Red

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu