Resident Evil: miért is ne kaphatna Ada Wong egy önálló játékot?

A Resident Evil 2-ben, majd a negyedik részben is felbukkant karakter megérdemelné, hogy önálló játékkal rendelkezzen.

 

Szeptember végén jelent meg a Resident Evil 4 Remake-hez a Separate Ways DLC, ami az egyik legjobb kiegészítő lett a franchise története során. Ebben (ahogy az eredeti, PS2-es verziótól a játék részeként felbukkanó koncepcióban is) Ada Wong a főszereplő, aki tehát nem halt meg Raccoon City-ben a második rész történései során. A DLC-ben azt a feladatot kapta meg Weskertől, hogy juttassa el az Ambert hozzá, ám végül nem így tesz (és időközben Luis meghal, Ada pedig néhányszor kihúzza Leont a csávából), Wesker pedig mégis megszerzi, amit akart. (Ezzel felvezetve a Resident Evil 5 eseményeit, de ez már egy másik történet…)

Ada játékmenete valamelyest eltér Leonétól a DLC-ben, és mivel egy szabadúszó zsoldosról beszélünk, nem nagyon áll egyik karakter oldalán sem (de azért van lelkiismerete, és ezért nem robbantotta fel a teljes szigetet, holott Weskertől ezt az ukázt kapta). A szerepe miatt olyan területekre is el lehetne helyezni a franchise-ban, amit eddig a Capcom nem fedezett fel (a Resident Evil: Village-ben szerepelt volna, de a japán fejlesztők elvetették…), így nem mindig csak az Umbrellára kellene koncentrálnia.

A céggel való tapasztalata miatt új rosszfiúkat és szörnyeket lehetne bevetni, de ha meg is valósulna egy spin-off, ennek lenne egy hátránya is: ő eléggé titokzatos karakter, így ha konkretizálják múltat, kevésbé lenne rejtélyes a későbbiekben, és mivel sosem áll ki stabilan egyik oldal mellett sem, ha pusztán hősként ábrázolnák, azzal is módosítanák a róla eddig felfestett koncepciót. Viszont emiatt sem tudni, hogy számol-e vele a Capcom a későbbiekben. Például ki tudja, hogy lesz-e valami köze a Resident Evil 5 Remake eseményeihez? (A Separate Ways DLC vége erre utalhatott Wesker monológjával, miszerint az ember órája hamarosan lejár.)

Úgyhogy vannak pozitívumok és negatívumok egyaránt, de egy jó egyensúly nagy sikereket hozhatna a Capcomnak…

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu