Cyberpunk 2077: rengeteget költött a CD Projekt a helyreállításáért

Anélkül, hogy konkrét számokat mondanánk, a CD Projekt RED (CDP) hét és félszer annyit költött a belső nézetes kalandjátékának minőségi korrekciójára, mint amennyit a Nacon szánt a Daedalic Entertainment legnagyobb bukására, a The Lord of the Rings: Gollumnak a teljes fejlesztésére!

 

A CDP az október 5-ei befektetői napján erősítette meg, hogy a lengyelek több mint 120 millió dollárt költöttek a Cyberpunk 2077-re annak megjelenése óta annak frissítéseire és a bugfixekre, továbbá a Phantom Liberty DLC fejlesztésére és marketingjére. Kb. 40 millió dollárt szántak az alapjátékra, és 84-et a DLC-re. Ennek az összegnek a túlnyomó többsége az alapjáték fejlesztésével kapcsolatos kiadásokat jelenti, „amelyek még nem lettek amortizálva”, valamint „a 2022 februárjában megjelenő kurrens-gen frissítés előkészítésével kapcsolatos kiadásokat” is itt könyvelték el, tisztázta a CDP a Gamesindustry-nak.

A CDP jelentése szerint a gyártási kiadások elérték a 275 millió zlotyt (ez kb. 62,8 millió dollár), míg a globális marketingkampány költségei körülbelül 95 millió zlotyt (21 millió dollárt) tettek ki. Ezzel szemben a Kotaku adatai kissé árnyalják a képet, ugyanis szerintük a Cyberpunk 2077 fejlesztése 174 millió dollárt tett ki, a marketing majdnem még egyszer ennyit, 142 milliót. Ahogy az elején írtuk, ez jóval több, mint amit a Daedalic Entertainment kapott az idei év talán legrosszabb játékára (15 millió euró, de ez is kb. 15,88 millió dollár, még a DLC-hez képest is aprópénz).

A Cyberpunk 2077 folytatása (Project Orion kódnév alatt fut) a CDP szerint már a koncepciós fázisban tart, és az észak-amerikai stúdiójuk fejleszti a lengyel fejlesztők támogatásával. Az Anonymous Content nevű független, szórakoztatóipari céggel is összeálltak (Mr Robot, The OA), hogy a Studio Trigger által készített Cyberpunk Edgerunners anime után élőszereplős projekt is szülessen, így a franchise-ot nem fogja figyelmen kívül hagyni a cég, ami eközben a The Witcher első részének remake-jén, továbbá a negyediken is dolgozik.

Szóval rengeteg pénz mozog a játékiparban…

Forrás: Gamesindustry

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu