Bobby Kotick a Microsoft mesterséges intelligenciás kutatását isteníti

Az Activision Blizzard vezérigazgatója arra is utalt, hogy a kb. egy konzolgeneráció óta elhanyagolt Guitar Hero franchise is visszatérhet.

 

A Windows Central számolt be egy belsős Activision Blizzard-megbeszélésről, ahol Bobby Kotick sok kérdésre is válaszolt. Ezek többnyirearra vonatkoztak, hogy mi lesz az Activision Blizzard jövője, miután legkésőbb holnap az Egyesült Királyság piac- és versenyfelügyeleti hivatala, a CMA dönteni fog arról, hogy elfogadja-e a Microsoft 68,7 milliárd dolláros tranzakcióját (miután először elutasította azt a felhős monopolhelyzettől tartva, és ezért jött képbe a Ubisoft, hogy átvegye a felhős jogokat…).

Például az egekbe magasztalta a Microsoft mesterséges intelligenciára és mély/gépi tanulásra vonatkozó kutatásait (a saját chipük is állítólag készül, erről is írtunk): „Amit a Microsoftnál láttam, annak nagy része a kutatás. Olyan területeken végeznek fejlesztéseket, amelyek rendkívüliek. Így aztán, hogy ki tudjuk használni a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás képességeit, az adatelemzést, a grafikáról való újfajta gondolkodásmódot; egyszerűen korlátlan lehetőségeket látok abban, amit mi csinálunk. Ha megnézzük az új technológiákat, amelyek a láthatáron vannak, olyan dolgokra leszünk képesek az MI és a gépi tanulás segítségével, amire eddig még soha nem volt példa,” mondta Kotick. Nemrég Rob Kostich, egy másik felsővezetőjük is hasonlót mondott (a Microsoft technológiája és eszközkészlete hasznos lenne a csapataiknak, hogy nagyobb, több immerziót biztosító élmények készüljenek).

Aztán így utalt a Guitar Hero lehetséges feltámasztására: „A Guitar Hero és más dolgok újbóli megjelenése nem lenne lehetséges a különböző típusú források nélkül. A jövő végtelen lehetőségei hihetetlenül izgalmasak.” Majd arra is kitért, hogy több íróra és színészre lesz szükségük a filmszerűbb élmények megteremtéséhez: „A grafika minősége már olyan szintre emelkedett, hogy több írói és színészi tehetségre lesz szükségünk, mert nem fogjuk tudni teljesíteni a játékosok elvárásait. A játékok mindig nagyon különböznek a filmektől és a televíziótól. A filmben és a televízióban azáltal vagy sikeres, hogy érzelmi kapcsolatot teremtesz közted és a közönség között. A mi élményeink zsigeribbek, de ez változik. Olyan karakterek jelennek meg a képernyőn és a videojátékokban, akiknek szájmozgása és arcanimációja valósághű… az érzelmi kapcsolatnak egy új dimenziója lesz, amelyet még nem sajátítottunk el,” tette hozzá Kotick.

Régebben több ex-ActiBlizz alkalmazott is azzal vádolta Kotickot, hogy embertelenül kezeli dolgozóit. Miért ül még mindig a vezérigazgatói székben?

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu