A horrorlegenda John Carpenter reagált Az Ördögűző: A hívő fogadtatására!

MOZI HÍREK – A legendás horrorfilmrendező, John Carpenter reagál a David Gordon Green által rendezett Az Ördögűző: A hívő című film túlnyomóan negatív kritikáira.

 

 

Az Ördögűző: A hívő meglehetősen negatív kritikákat kapott – tőlünk is. A legendás horrorrendező, John Carpenter most megosztja a véleményét a film fogadtatásával kapcsolatban. David Gordon Green, a Halloween reboot trilógia rendezőjének filmje John Friedkin 1973-as ikonikus műve közvetlen folytatásaként szolgál.

A film múlt héten került a mozikba, és mind a közönség, mind a kritikusok részéről gyenge fogadtatásban részesült, ami a bevételi listán nem túl fényes eredményekben mutatkozott meg.

Most Carpenter, az olyan filmek rendezője, mint az 1978-as Halloween és az 1982-es A dolog, reagált a film gyenge fogadtatására a Los Angeles Times-nak adott interjújában. Úgy tűnik, a filmrendezőnek még nem volt alkalma megnézni a filmet. Nyilvánvalóan elszalasztott lehetőségnek tartja a folytatást. Carpenter teljes kommentárját alább olvashatjátok:

„Tetszik, amit David csinált, amikor a három ‘Halloweent’ készítette. Imádtam a második részt [Gyilkos Halloween]. Szerintem mesés volt. Úgy hallottam, hogy az ‘Ördögűző’ nem igazán jött be. Az egy király film lehetett volna. Nem értem, hogy lehet ezt elszúrni.”

Míg Friedkin eredeti Ördögűzője máig horror klasszikusnak számít, a legtöbb folytatásnak nincs ilyen jó híre. A 2018-as Halloweenhez hasonlóan Green rebootja/folytatása is lehetőséget jelentett arra, hogy új közönséggel ismertesse meg a franchise-t. Eközben azokat is megszólítja, akiknek van kapcsolatuk az eredeti filmsorozattal.

Végső soron azonban úgy tűnik, hogy a legutóbbi folytatás elhibázta a célt, nem tudta kivájni a maga számára a rést és megteremteni ezt a kényes egyensúlyt.

Egyértelmű kísérlet, hogy visszanyúljon Friedkin eredeti ötleteihez és az Ördögűző stiláris díszleteihez. Ellen Burstyn visszatérése Chris MacNeil szerepében szintén a nosztalgiafaktort erősíti. A kritikákban azonban gyakran elhangzik az a vélemény, hogy Green a franchise gyökereihez való visszatérésre tett kísérletei annak a rovására mennek, hogy bármi újat vagy frisset adjon hozzá. Így a film végül inkább olyan témák és ötletek újragondolásának tűnik, amelyeket már korábban is láttunk.

Szintén gyakori panasz, hogy nincs elég rettegés a filmben. Nehéz eléggé hangsúlyozni, hogy az eredeti Ördögűző 1973-ban mennyire úttörő és valóban rémisztő volt. Az új film egyszerűen nem tudja megragadni ezt a nyerseséget és a félelem újszerű érzését. Mindez a film kereskedelmi szempontból meglehetősen gyenge fogadtatásában csúcsosodott ki. Ezt csak súlyosbítja az a tény, hogy az Universal 400 millió dollárt fizetett a franchise jogaiért.

Forrás: Los Angeles Times

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu