Wintersék a Resident Evil 9-ben? Ne reménykedjünk!

A Resident Evil: Village-dzsel (és annak DLC-jével) elvileg befejeződött Ethan Winters történetszála a franchise-ban.

 

A több mint két és fél évtizede futó Resident Evilnek több főszereplője volt: Chris Redfield, Jill Valentine, Leon S. Kennedy, Claire Redfield, Rebecca Chambers, hogy csak néhányat említsünk. A Resident Evil 7: Biohazardban és annak folytatásában, a Resident Evil: Village-ben viszont Ethan Winters öltötte magára ezt a szerepet, és róla tényleg el lehet mondani, hogy egy mezei emberként kezdte kalandját, ám a Baker-farm meglátogatásával (az elveszett feleségét, Miát kereste…) kissé megváltozott az élete egyetlen éjszaka alatt.

A Louisanában történt események után Ethan végül Kelet-Európába menekült, de végül itt is kalamajka keveredett. Lánya, Rose megmentése érdekében végül feláldozta magát, és Rose tizenhat évvel később, a Shadows of Rose nevű DLC-ben végül összefutott vele. Rose tinédzserként a Megamycete erejével továbbra is rendelkezik (ez fertőzte meg Ethant is), miután Miranda elrabolta őt. A DLC végén egy rejtélyes figura sétált a Rose-hoz kirendelt ügynöki autó irányába.

Ezzel a Capcom értelemszerűen nyitva hagyta a kaput a jövőnek, így Rose visszatérhet, de azt se felejtsük, hogy a japán cég egy évvel ezelőtt bejelentette, hogy a Shadows of Rose lezárja a Winters-família történetét, így sem Ethan, sem Rose elvileg nem fog felbukkanni a Resident Evil 9-ben. Eközben a Capcom hatalmasat kaszál a remake-ekkel (a Resident Evil 2 Remake kiváló volt, a Resident Evil 3 Remake jó volt, csak kissé tartalomhiányos, a Resident Evil 4 Remake pedig ismét fantasztikus volt, és ezen a Separate Ways DLC is javított!), úgyhogy jó döntésnek tűnik a család hátrahagyása.

Az arctalan Ethan nem nagyon kötötte le a játékosokat (magát a Capcomot sem nagyon érdekelte, ugyanis a Resident Evil: Village-ben sok hangeffektjét újrahasználták…), és nem lett olyan népszerű, mint mondjuk Chris Redfield. A régi karakterek továbbra is sikeresek, és Ethan vagy Rose felbukkanása csak jóval később kaphatna hasonlóan pozitív visszajelzéseket…

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu