Új „Soulsborne” játékot tesztelt a PlayStation – de vajon melyik lehetett az?!

Nemrég egy négynapos PlayStation játékteszt zajlott egy titokzatos „Soulsborne” játékhoz. A rajongók most azt találgatják, hogy mi lehet a titokzatos projekt…

 

 

A FromSoftware Dark Souls játékainak rajongói egy titokzatos PlayStation playtestről találgatnak. Utóbbit nemrég tartották az Egyesült Királyságban. A játékról nem osztottak meg részleteket azon túl, hogy a játéktesztet az akció-RPG-k „Soulsborne” alműfajának rajongói számára hirdették meg. Valamint, hogy a PlayStation UK adott otthont az eseménynek. A Soulslike-rajongók lelkesedése miatt talán nem meglepő, hogy a találgatások elszabadultak.

A jóslatok között szerepel a Nioh-t fejlesztő Team Ninja következő játéka, a Rise of the Ronin, a Bluepoint Games következő projektje, sőt, még egy új FromSoftware-játék is.

A nagy játékmegjelenések, különösen a PlayStation-kiadások nyilvánosan meghirdetett játéktesztjei ritkák. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nem fordulnak elő. 2022-ben egy PlayStation játéktesztet hirdettek meg egy virtuális valóságban játszódó versenyjátékhoz. Ez a játékteszt feltehetően a Gran Turismo 7 VR-frissítéséhez készült.

A hír, miszerint október 10. és október 13. között egy új, PlayStation által szervezett játéktesztet tartottak, érthető módon nagy izgalmat és találgatásokat váltott ki. De akárcsak a Gran Turismo 7 VR játékteszt esetében, az is teljes rejtély marad, hogy pontosan milyen játékot tesztelnek. Az egyetlen támpont az, hogy a playtestet „Soulsborne rajongóknak” hirdették meg. Illetve, egy képen az Elden Ring, a Dark Souls 3, a Bloodborne és a Wo Long dobozképét mutatták be.

Wo Long szerepeltetése a listán az, ami a legkoncentráltabb spekulációkhoz vezetett. A Wo Long a Team Ninja nemrég megjelent Souls-féle kiadványa. Habár alapvetően jó kritikát kapott, aligha tekinthető a műfaj egyik kulcspéldányának. Ezért egyesek úgy vélik, hogy a játékteszt a Team Ninja következő játékának, a Rise of the Ronin-nak a játéktesztjére utal. A Rise of the Ronin a Sony gondozásában jelenik meg 2024-ben PS5-re. A játékot csak nemrég jelentették be a tavaly szeptemberi PlayStation State of Play eseményen.

Minden bizonnyal más lehetőségek is vannak arra, hogy mi lehet a játékteszt: a PlayStation rajongói nagyon szeretnék, ha a Bloodborne folytatását jelentenék be, amelynek jogait a Sony birtokolja.

A Bluepoint Games következő megjelenése a PS5 megjelenése után a Demon’s Souls remake-je szintén rejtély. A FromSoftware következő játéka is szóba jöhet. Mindezek a lehetőségek azonban lehet, hogy csak vágyálom.

Mindezek a spekulációk azonban lehet, hogy hiábavalóak. Egy adott időpontban számtalan Soulshoz hasonló játék van fejlesztés alatt. Ráadásul a legkülönbözőbb izgalmas fejlesztőktől. Lehet, hogy nem a Rise of the Ronin lesz az, ami amúgy sem feltétlenül Souls-szerű játék. Lehet, hogy nem egy FromSoftware-játék lesz, vagy bármi, ami a korábbi kiadványaihoz kapcsolódik. Mégis, a PlayStation Soulslike rajongóknak egy olyan rejtélyt érdemes várniuk, amelyre a remélhetőleg nem is olyan távoli jövőben derül fény.

Forrás: Reddit

Is PlayStation possible doing a game test for a Soulsborne game?
byu/the_marmolade inGamingLeaksAndRumours

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu