Assassin’s Creed Mirage: a széria jövőjét meghatározó, hatalmas utalást rejthettek el a játékban?! [VIDEO]

Ami egy kivágott Assassin’s Creed Mirage poszt-credit jelenetnek tűnik, hatalmas változást hozhat a sorozat történetében…

 

 

Egy videó, amelyet állítólag az Assassin’s Creed Mirage fájljaiban találtak, fel nem használt poszt-credit mutatja, a sorozat történetében bekövetkező szeizmikus változásra utalhat. A jelenet fájlnevei az „Assassin’s Creed Neo”-ra utalnak, amely egy belső Ubisoft kódnév, és amelyről úgy vélik, hogy a jelenleg fejlesztés alatt álló számos közelgő projekt egyikére utal. Így az itt felfedezett nagy csavar várhatóan olyasmi lesz, amiből többet láthatunk majd a jövőbeli játékokban.

A Sliderv2 által kiszivárogtatott videó adatai szerint a Mirage kilencedik századi sivatagjában egy futurisztikus rádióantenna van elrejtve, ami felveti a kérdést, hogy mikor is játszódik ez valójában.

Erre meglepő választ hallhatunk a klip hanganyagában. Ez két, egyszerűen „Animus Operator” feliratú hang beszélgetését tartalmazza, akik éppen a Mirage történetét alkotó DNS-emlékek megvitatásával vannak elfoglalva. Egy hatalmas csavarral a hangok elárulják, hogy a távoli jövőből származnak – mivel a mi 21. századi jelenünket „ősi történelemként” emlegetik. A mai Assassinok vezetőjét, William Miles-t az egyik Animus Operator úgy írja le, mint „Assassin Mentor, az egyik utolsó a Nagy Változás előtt”. „A Nagy Változás 21. századi történelem volt” – válaszolja a második Animus Operator. „Ősi történelem.”

A Ubisoft még nem erősítette meg ezt a felvételt, bár az izgatott rajongók, akik jelenleg a részletről beszélgetnek, nem kételkednek annak valódiságában. Mindez bár meglepő húzás lenne, ez nem tűnik túlságosan kívülállónak az Assassin’s Creed amúgy is meglehetősen elvarázsolt történetének keretein. (Az eredeti tervek szerint az Assassin’s Creed 3 végén Desmond egy űrhajóval robbant volna fel…)

 

Miért vághatták ki az Assassin’s Creed Mirage futurisztikus jelenetét?

 

Persze az a tény, hogy ez a Mirage végleges kiadásából kikerült, további kérdéseket vet fel. Miért vágták ki? A Ubisoft úgy döntött, hogy megváltoztatja az irányt? Vagy egyszerűen csak túl spoileres volt, túl korán?

Maga a videó – valószínűleg szándékosan – több kérdést vet fel, mint választ. Hogy pontosan mi is az a „Great Shift” és kik ezek az emberek, az továbbra sem derül ki.

Annyit tudni, hogy a jövőbeni Assassin’s Creed projektek egy összefüggőbb, folyamatos narratíva részei lesznek, amelyet a sorozat következő nagy kiadásával együtt debütáló Assassin’s Creed Infinity platform/központ/indító dolog fog elmesélni.

(Ez jelenleg a feudális Japánban játszódó Assassin’s Creed Codename Red, amely a rajongók szerint 2024-ben jelenik meg).

Az Assassin’s Creed „modernkori” részének áthelyezése a jövőbe minden bizonnyal nagy jelentőségű változás lenne. Valami, ami újra felkeltheti az érdeklődést a sorozat metasztoriája iránt. Miközben egy puha rebootként is működne, hogy a Ubisoftnak legyen egy kis tere a 15 évnyi narratív tehertől.

Emellett egy vadonatúj rejtélyt is felfedezhetnének a játékosok. Mi történt a jelenünk és a jelen hangjai között, amikor ezek a hangok játszódnak? Mi az a nagy váltás? Reméljük, hamarosan választ kapunk a kérdésekre…

Forrás: YouTube

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu