Alien: Romulus: nem akárkitől kapott komoly dicséretet a készülő Alien-mozi!

MOZI HÍREK – Fede Álvarez rendező szerint a „Romulus” címet viselő készülő Alien-filmjéről azt nyilatkozta Ridley Scott, hogy „k*rva jó”.

 

 

Ridley Scott lelkes elismerését fejezte ki Fede Álvarez közelgő Alien-filmjének, a Romulus-nak, miután megtekintette a sci-fi film rendezői változatát a 2024-es bemutató előtt.

„Azt akartam, hogy mindenki más előtt lássa, és mindenki felvilágosított, hogy Ridley nagyon kemény” – mondta Álvarez a 2023-as Director’s Guild of America (DGA) Latino Summiton – számolt be róla a Variety.

„Nagyon kemény, különösen, ha valami köze van a filmjeihez. Nagyon kemény volt a ‘Blade Runner [2049]’-nél, ami szerintem egy mestermű volt, és problémái voltak vele, mert ez nagyon nehéz neki, mert ez az ő munkája.”

Álvarez Alien-filmjéről keveset tudni. Leginkább csak annyit, hogy egy új, fiatal szereplőkből álló szereplőgárda lesz benne. Ők egy távoli világon találják magukat, ahol „az univerzum legfélelmetesebb életformájával kerülnek szembe”, a hivatalos szinopszis szerint. A forgatás 2023 márciusában kezdődött, a 20th Century Fox pedig 2024. augusztus 16-ra tervezi a bemutatót.

Álvarez elmondta, hogy a rendezői vágás munkálatai egy héttel az október 14-i DGA-csúcstalálkozón való megjelenése előtt befejeződtek. Az egyik első lépése a gyártási mérföldkő elérésekor az volt, hogy a projektben producerként közreműködő Scott elé tárta az alkotását.

A rendező Álvarez mindenképp személyesen akarta megmutatni Scottnak a filmet. „Még ha azt is mondta volna, hogy ‘tönkretetted az örökségemet’, akkor is ott akartam lenni előtte, és a szemébe nézni. Nem akartam egy olyan e-mailt kapni, amiben az áll, hogy ‘Ridley azt mondja…'”.

Scott rendezte az eredeti 1979-es filmet, amely elindította a népszerű sci-fi franchise-t, és visszatért, hogy irányítsa a Prometheus című ötödik mozit és a 2017-es Alien: Covenant folytatást.

Egyedül nézte meg az Alien-univerzum legújabb darabjának rendezői változatát, miközben egy ideges Alvarez a közelben várta az ítéletet.

„Aztán besétált a szobába, és tényleg azt mondta: ‘Fede, mit mondhatnék? Ez k*rva jó.’ A családom tudja, hogy életem egyik legjobb pillanata volt, hogy egy olyan mester, mint ő, akit annyira csodáltam, egyáltalán megnézett egy filmet, amit én csináltam, de különösen egy ilyet… és egy órán át beszélgetett velem arról, hogy mi tetszett neki benne. Az egyik legjobb bók, amit mondott, az volt: ‘A párbeszédek nagyszerűek. Maga az író? Igen!'”

Reméljük, hamarosan mi is megtudhatjuk, mi keltette fel ennyire a legendás Ridley Scott lelkesedését az Alien: Romulus-ban…

Forrás: Variety

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu