Magyar érintettsége is van az Embracer Group átszervezésének!

A svéd központú konglomerátum szinte a világ minden pontján ott van, így sajnos várható volt, hogy hazai érintettség is van az átszervezésekből következő leépítésekben.

 

A stúdió, amiről szó van, a Zen Studios, és állítólag harminckét alkalmazott kapott elbocsátó, szép üzenetet. Adam Dienes, a stúdió eddigi közösségi menedzsere a LinkedInen közölte, hogy ő is érintett volt a kirúgásokban, így rögtön álláskeresésbe kezdett. A Videogamelayoffs nyomon szokta követi a játékiparban bekövetkező leépítéseket, és a site a Zen Studios közvetlen forrásából tudta meg, hogy egészen pontosan harminckét embert bocsátottak el a stúdiótól, ahol 2021-ben hetvenegyen dolgoztak , így a csapat közel felének mutatták meg az ajtót, miszerint kívül tágasabb.

A 2003-ban Kígyóssy Zsolt által alapított Zen Studios 2020-ban csatlakozott az Embracer Grouphoz, és azon belül is a Saber Interactive alá tartozott a csapat, amelyet sok játék kapcsán ismerhetünk (Pinball FX: 2007, Zen Pinball: 2011, Pinball FX 2: 2012, CastleStorm: 2014, KickBeat: 2014, Pinball FX 3: 2017, Out of Ammo: 2018, Star Wars Pinball: 2019, Williams Pinball: 2019, CastleStorm II: 2020, Operencia: The Stolen Sun: 2021, Circus Electrique: 2022).

A Gamesindustrymegkereste az Embracer Groupot, és tőlük egy szóvivő megismételte a cég korábbi kijelentését, miszerint az átszervezésre vonatkozó program során stúdiókat fognak bezárni, illetve a fejlesztés alatt álló projektek közül több is le lesz állítva. A cég nem nyilatkozik egyes stúdiók kapcsán, és a negyedévenkénti üzleti jelentés során fog csak többet mondani a fejleményekről. A következő ilyen meeting november 16-án lesz, szóval egy hónap múlva fogunk csak hallani arról, hogy hol tart a kisgömböc nagy pukkadásellenes terve.

Az Embracer Group azért folyamodott ehhez, mert a 2 milliárd dolláros megállapodásuk a Savvy Gamesszel (Szaúd-Arábia) nem jött össze, ezért bezárták a Volitiont (Saints Row) és a Campfire Cabalt, továbbá a Crystal Dynamicsnál, a Beamdognál, illetve a Gearbox Publishingnél is történtek kirúgások.

Forrás: Gamesindustry

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu