Meglepően jól fogy ez a Soulslike játék – végre sikerült felérni a FromSoftware klasszikusaihoz?!

Egy nemrég megjelent Soulslike játék máris hatalmas sikert aratott, többnyire pozitív kritikákkal és erős eladásokkal. De vajon mit jelent mindez a jövőre nézve?

 

 

A vadonatúj Soulslike játék, a Lies of P hatalmas sikert aratott. Többnyire pozitív kritikákat kapott, és már a megjelenés első hónapjában 1 millió darabot adtak el belőle. Néhány rajongó nem volt teljesen elragadtatva a Lies of P-től, miután játszottak a demóval. Ám a fejlesztő NEOWIZ a visszajelzések alapján néhány változtatást eszközölt. Úgy tűnik, ezek a finomítások meghozták a változást a meseszerű Souls-hasonmás játék számára.

A Lies of P megjelenésekor többnyire pozitív kritikákat kapott, és sokan dicsérték a grafikát, az adrenalinban gazdag akciót és a hangulatos játékvilágot.

Egyesek a játék nehézségi fokozatait kifogásolták. De egyébként a játékot a Souls-rajongó közösség felkarolta. Ezt nem csak a Lies of P magas kritikai pontszámai bizonyítják, hanem a játék eladásai is. Hiszen a még nem bizonyított IP-nek sikerült 1 millió darabot eladnia, mielőtt még egy hónapos lett volna.

A NEOWIZ megerősítette, hogy a Lies of P hivatalosan 1 hónap alatt 1 millió darabot adott el a különböző platformokon. A NEOWIZ emellett kiemelte a Lies of P fogadtatását a rajongók és a kritikusok részéről is. A Soulslike minden rendszeren 80-as összértékelést kapott, és 89%-os pozitív felhasználói értékelést kapott a Steamen. A fejlesztő azt is megpendítette, hogy megosztja, mit tartogat a jövő a Lies of P számára, „amikor eljön az ideje”, így a Pinocchio játék rajongói izgatottak lehetnek.

Bár a teljes leleplezés még nem történt meg, a rajongóknak már van egy elég jó elképzelésük arról, hogy mit várhatnak a Lies of P jövőjétől. Megerősítették, hogy a Lies of P DLC aktív fejlesztés alatt áll, ami okot adhat a játékot már meghódító Souls-fanoknak a visszatérésre.

A DLC nagyságrendje még nem ismert, de ha bármi olyasmi lesz, mint amit a FromSoftware a Soulslike játékok bővítményeivel tett, akkor a rajongóknak bőven lesz okuk az izgalomra.

A DLC-ken túl azt is megpendítették, hogy egy Lies of P folytatás is készül. Ha részletesen beszélnénk arról, hogy mit is tartalmazhat egy ilyen folytatás, azzal spoileres területre merészkednénk. Ám a rajongók biztosak lehetnek benne, hogy a Lies of P 2 nagyon izgalmas területet fog felfedezni.

Sok Souls-jellegű játék van a piacon. Ám ezek gyakran nem tudnak megfelelni a FromSoftware játékai által támasztott magas elvárásoknak. Nagyszerű látni, hogy egy olyan új IP, mint a Lies of P nem csak megfelel a rajongók elvárásainak, hanem látszólag meg is haladja azokat. Reméljük, hogy ez egy minőségi új Souls-franchise kezdete.

Forrás: IGN

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu