Visszatérhet a kánonba a Knights of the Old Republic egyik legkirályabb Jedi-képessége?!

A Star Wars Legends Knights of the Old Republic videójátékának egy hihetetlenül potens Erő-képességét végre megerősítették a Star Wars kánonban.

 

 

A Star Wars: Knights of the Old Republic játékból származó, mérhetetlenül hatalmas Erő-képesség végre bekerült a hivatalos Star Wars kánonba. A Knights of the Old Republic (KOTOR) egy 2003-ban megjelent videójáték volt, amely a Star Wars-univerzumban játszódott. A játék a címadó Old Republic korszakban játszódik, és a Star Wars-galaxisban évezredekre visszanyúló Sith-Jedi háborút részletezi.

A játék történetét azonban a Lucasfilm Disney általi felvásárlása után Legendáknak titulálták, ami sokakat arra késztetett, hogy elgondolkodjanak azon, hogy a játék bármelyik képessége, története vagy karaktere újra kanonizálódik-e valaha a franchise-ban akár a folytatásos trilógián, akár más közelgő Star Wars-filmeken keresztül.

Azóta a játék egyes elemei újra bekerültek a Star Wars-kánonba. Attól kezdve, ahogyan a Star Wars KOTOR definiálta a Sith-eket, egészen addig, ahogyan a Star Wars: Skywalker kora vizuális szótárában olyan karakterekre hivatkoznak, mint Darth Revan, a Legendák történetének számos aspektusa kanonizálódott a kibővített kánoni anyagokkal. Ennek egy újabb esete vált világossá a Lucasfilm kiadó NYCC 2023-as NYCC-n tartott paneljén. Ez ugyanis megerősítette, hogy a KOTOR egyik erőteljes Erő-képességét a franchise High Republic-regényeinek Porter Engle nevű karaktere használta a kánonban.

 

A harci meditáció a Knights of the Old Republic egyik legerősebb Jedi-képessége

 

A szóban forgó képesség a harci meditáció Jedi-ereje (Jedi Battle Meditation). Porter Engle életrajza megerősíti, hogy használta a harci meditációt a Star Wars: The High Republic – The Rising Storm során. A képességet arra használta, hogy más jediknek lehetővé tegye, hogy a saját hajójával együtt repüljenek, amikor a Nihilek megtámadták a Valo nevű bolygót.

 

 

Knights of the Old Republic

 

 

Ennek a képességnek a kánonná válása jelentős, elsősorban az előzetes legendás státusza miatt, de azért is, mert ez a Star Wars egyik legerősebb Jedi képessége.

A Legendákban a harci meditációt olyan Erő-képességként írták le, amely lehetővé tette, hogy a használója transz-szerű állapotba kerüljön. Így érték el a körülöttük lévő, az Erő használatára szintén képes embereket. Mindenki, aki így kapcsolatban állt, maximális hatékonysággal teljesített. A képesség lehetővé tette az érintettek számára, hogy könnyedén kivédjék az ellenséges támadásokat. Ez azt jelenti, hogy gyakran használták nagyszabású konfliktusok részeként, hogy az Erő-használók csatákat, sőt néha egész háborúkat nyerjenek.

 

A Jedik elfelejtették a csatameditációt a Star Wars előzménytrilógia korára?

 

A Star Wars: High Republic által kánonná tett képesség felveti a kérdést, hogy miért nem volt látható a Star Wars előzménytrilógia során. Tekintve, hogy az előbbi korszak csak mintegy 200 évvel előzi meg az utóbbit. A metaválasz erre egyszerűen az, hogy George Lucasnak az előzményfilmek készítésekor még nem volt meg ez az ötlet. Csak utólag, szélesebb anyagból született meg.

Azonban, a Star Wars esetében szükséges annak az univerzumon belüli okának a feltárása, hogy a harci meditációt nem használták a Star Wars: I. epizód idejében.

Lehet, hogy az előzménykorszak jedijei egyszerűen elfelejtették a képességet a Köztársaság végére. Tekintve, hogy a képesség az Old Republic korából származik, több ezer évvel a High Republic előtt, logikus, hogy az évszázadok során a képesség elhalványult. Hasonlóképpen, az előzményfilmek jedijeinek az Erővel való kapcsolata is csökkent a Sith-ek növekvő árnyéka miatt. Ez szintén ahhoz vezethetett, hogy elfelejtették számos képességüket, például a harci meditáció ősi művészetét.

Forrás: Wookieepedia

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu