Friss pletykák: készülhet végre egy Star Wars: Knights of the Old Republic film vagy sorozat?!

MOZI HÍREK – A Star Wars: Knights of the Old Republic játékok továbbra is kedvelt címek; most egy pletyka szerint készen állhatnak a médium-váltásra…

 

 

Még a Star Wars kánon közel egy évtizeddel ezelőtti felállítása után is előkerülnek az azelőtti történetek, amelyekre a rajongók vágyakozó nosztalgiával emlékeznek vissza. Az egyik ilyen történet a 2003-as Star Wars: Knights of the Old Republic című RPG-videójátékból származik, amely a mai napig sokak szívében él. Úgy tűnik, ezekbe a szívekbe a Lucasfilm illetékesei is beletartozhatnak.

A Knights of the Old Republic iránti szeretet 20 évvel később is fényesen ég. Nem nehéz megérteni, hogy miért. A BioWare nyugati szerepjáték-gyár (és az Obsidian Entertainment által fejlesztett Knights of the Old Republic II: The Sith Lords folytatása) a Star Wars-univerzum egyik legmélyebb betekintést nyújtó játéka volt akkoriban. Lehetővé tette a játékosok számára, hogy mélyen elmerüljenek ebben a világban.

A játékosok döntéseire való összpontosítástól kezdve az ikonikus történeti fordulatig, amely a mai napig visszhangzik a rajongók körében, nem rejtély, hogy a KOTOR miért marad az egyik legkeresettebb Star Wars-játék, amely a napokban több szeretetet kap.

Szerencsére egy pletyka egy termékeny filmes hírszivárogtatótól némi reményt adhat. A MyTimeToShineHello hírszerző nemrégiben egy érdekes tweetet tett közzé, amely megcáfolja a KOTOR-filmtrilógiáról szóló korábbi pletykákat. De nem csak azért volt itt, hogy bárkinek is megkeserítse a hangulatát. Némi reményt is adott a jövőre nézve. „A hírek ellenére SOHA nem volt tervben egy Knights of the Old Republic élőszereplős filmtrilógia” – magyarázta. „Évekig fontolgattak valamiféle KOTOR-projektet, de soha nem volt aktív fejlesztés alatt. A sztrájkok előtt azonban végre elkezdtek forogni a fogaskerekek egy ilyen kapcsán. A sztrájkok után tovább dolgoznak rajta”.

Tehát annak ellenére, hogy a hollywoodi WGA és SAG-AFTRA sztrájkok idején most számos projekt háttérbe szorul, lehetséges, hogy egy KOTOR-film, sorozat vagy másfajta produkció már korábban is elkezdte a munkát, és újra megnyílhat, ha/amikor az illetékesek úgy döntenek, hogy elkezdenek az írókkal és színészekkel a nekik járó tisztelettel (és pénzzel) bánni. Ez óriási hír lenne, ha igaz lenne. Hiszen a KOTOR történetének folytatása a két szeretett játékból sok játékos kívánságlistáján szerepelt a KOTOR II 2004-es megjelenése óta.

Amellett, hogy a mai napig a legjobb Star Wars-játékok között tartják számon, az írás és a témák továbbra is megmaradnak azok emlékezetében, akik játszottak velük.

A Knights of the Old Republic közelgő remake-jéről szólnak szórványos hírek. Ám a szeretett klasszikus játékban felállított világot a jelenlegi Star Wars-kánon nagyrészt érintetlenül hagyta. A legközelebbi jelenleg a még mindig marginálisan népszerű Star Wars: The Old Republic masszívan többjátékos online játék. Ez egy hasonló idősíkban játszódik, jóval az eredeti filmek eseményei előtt.

Forrás: X

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu