Veszélyben van a Thor 5?! Fontos stábtag távozhat a Marvel-film csapatából!

MOZI HÍREK – Chris Hemsworth Thor 5 filmjét a hírek szerint a Marvel Studiosnál fejlesztik. Á, a mennydörgés istenének következő szólófilmje egy szembetűnő hiányosságot fog tartalmazni…

 

 

Az ikonikus Chris Hemsworth Thor 5-jét a hírek szerint a Marvel Studiosnál fejlesztik. Azonban egy fontos név potenciálisan hiányzik a projektből, mivel a Marvel Studios keresi, kire cserélhetné le a rendező Taika Waititit.

Míg az első Thor-film jó fogadtatásban részesült, a folytatást, a Thor 2: A sötét világot csalódásként értékelték. A harmadik rész, a Thor: Ragnarök jobban teljesített. A szériában debütáló rendező Waititi egy könnyedebb hangvételt adott a karakternek. Így lehetőséget kapott a negyedik Thor-film rendezésére. Sajnos Waititi számára a villám nem ütött kétszer.

Bár korántsem ez volt a Marvel Studios legrosszabb filmje, a Thor: Szerelem és mennydörgés mégis bukásnak bizonyult, és sok rajongó aggodalmát fejezte ki, hogy az MCU képes-e még megmenteni Thort, miután a karakter ilyen nagyot esett a szólófilmjeiben.

Maga Hemsworth is negatívan nyilatkozott a Thor 4-ről. Ám a Marvel Studiosnak még mindig vannak tervei a karakterrel. Leszögezte, hogy miben kell változnia. Az ilyen ügyekről megbízhatóan beszámoló Daniel Richtman szerint egy ötödik Thor-film fejlesztése is beindult a stúdióban. Waititi azonban nem fog visszatérni a készülő projekt rendezőjeként. Richtman szerint a stúdió aktívan keresi a legutóbbi két Thor-film mögött álló rendező utódját. Ami valószínűleg azt jelzi, hogy a bizalom a karakter humorosabb hátterébe vetett bizalom megváltozott, miután a Szerelem és mennydörgés nem tudta beváltani a képregények egyik legizgalmasabb történetének adaptációját az elmúlt évek óta.

Bár Waititi feltételes érdeklődését fejezte ki a Thor 5 iránt, nyilvánvaló volt, hogy a rendezőt nem fogják visszahívni a következő projekt irányítására, mivel sokan a karakterhez való egyedi hozzáállását említették a Szerelem és mennydörgés sikertelenségének egyik fő okaként, ami miatt a film nem tudott kapcsolódni a közönséghez.

A Ragnarök sikere jelentős részben éppen az újszerűségéből fakadt. Waikiki a maga részéről nem lát hibát a megközelítésében, és megvédte a Szerelem és mennydörgést.

Ezt a nézőpontot félretéve, rengeteg lehetőség van egy újabb filmre. A Secret Invasion sokak szerint jól előkészíti a Thor 5 lehetséges történetét. Mivel azonban már három különböző rendező is van a könyvekben (Kenneth Branagh a Thorhoz, Alan Taylor a Thor: The Dark Worldhöz, és Waititi irányítja az utolsó kettőt), nem kétséges, hogy a munka olyan ijesztő aspektust öltött, ami talán elriaszt néhány potenciális filmest. Az MCU jelenlegi fázisa lassan visszatalál a hősöket inkább összefogó, nagyszabású területre. A következő Thor-film tervezésekor az MCU többi részéhez való kapcsolódást is figyelembe kell majd venni.

Így vagy úgy, de Thor megtartása az MCU-ban fontos a Marvel Studios tervei szempontjából, hiszen a Loki egyik producere megerősítette, hogy előbb-utóbb jön egy Loki és Thor találkozás. Ez a Disney Plus által nagyon kedvelt sorozat végjátékát jelenti. A rajongóknak egyelőre várniuk kell, hogy megnézzék, hogyan alakul a következő Thor-film. Illetve, hogy milyen szerepet játszik majd a testvérek az MCU jövőjében.

Forrás: Daniel Richtman

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu