Marvel’s Spider-Man 2 hírcsokor: rejtett easter egg; Mary Jane-küldetések; más lett volna Venom?!

Az Insomniac Marvel’s Spider-Man 2 easter eggje egy nagy visszatérésre utal, miközben magyarázatot kapunk rá, miért tértek vissza a Mary Jane-küldetések, illetve, mik voltak a fejlesztők eredeti tervei „Venommal”…

 

 

Az Insomniac Games elismerte, hogy a Marvel’s Spider-Man 2-ben van egy furcsa easter egg. Arra utalt, hogy ez azt jelentheti, hogy Daredevil felbukkanhat egy jövőbeli frissítésben vagy DLC-ben. Az Insomniac eddigi három Pókember-játéka lenyűgöző nyílt világú élmény, tele érdekes részletekkel és húsvéti tojásokkal. A Daredevil csak egy példa erre. Figyelembe véve, hogy hány Pókember szövetséges és gonosztevő nem jelent még meg, Daredevil nem biztos, hogy olyan karakter, akire a rajongók számítottak volna.

Az Insomniac eredeti Pókember-játékában és annak Miles Morales-féle folytatásában is található egy figyelemre méltó Daredevil húsvéti tojás.

A Hell’s Kitchenben van egy épület, amelynek homlokzatán egy tábla áll: „Nelson és Murdock”, ami Daredevil szerény ügyvédi irodájára utal. A közeli ajtón egy szerencsehozó rózsaszínű szórólap is volt, amelyen a „NOTICE” szó volt olvasható, amit a rajongók kilakoltatásnak hittek. A Pókember 2-ben a feltételezett kilakoltatási értesítés még mindig ott volt, de Nelson és Murdock nevét eltávolították a tábláról.

Az IGN nemrég megragadta az alkalmat, hogy a legújabb Beyond podcastban megkérdezze az Insomniac kreatív igazgatóját, Bryan Intihar-t a Spider-Man 2 húsvéti tojásról. A Nelson és Murdock feliratról kérdezve, annak reményében, hogy tisztázza, szándékos volt-e vagy tévedés, Intihar szemöldökráncoló választ adott. Azt mondta: „Ez egy jó kérdés. Maradjanak velünk. Azért jó lelet.” Más szóval Intihar azt üzeni a rajongóknak, hogy a kérdésükre a jövőben talán választ kapnak.

Az eredeti Insomniac Spider-Man játék három DLC fejezetet tartalmazott, amelyekben számos kulcsfontosságú karakter szerepelt.

Vagyis reális elképzelés, hogy a Spider-Man 2 is kap majd más Marvel-karaktereket bemutató vagy kibővítő DLC-t. Ez azonban nem garantált, hiszen a Miles Morales-játék nem kapott sztori-DLC-t.

Hogy tisztázzuk, egyelőre nincsenek megerősített DLC-tervek a Spider-Man 2-höz. A DLC-lehetőségekről azonban rengeteg spekuláció kering. Egy történetszál, amely egy szekta körül forog, amely egy The Flame nevű személyt imád, könnyen elvezethet a DLC-hez. Az Insomniac további megerősítése nélkül sajnos ez mind csak spekuláció.

 

 

Marvel's Spider-Man 2

 

 

Miért tértek vissza a Mary Jane-küldetések a Marvel’s Spider-Man 2-ben?

 

Bryan Intihar azt is elmagyarázta, miért döntött úgy az Insomniac Games, hogy visszahozza Mary Jane lopakodós részeit. Megerősítette, hogy a csapat javítani akart a játékmenetet ezekben a szekvenciákban. Elődjéhez hasonlóan a Spider-Man 2 is nagyon pozitív kritikákat kapott. A címet hatalmas előrelépésnek tartják az eredeti címhez képest. Még az MJ-fókuszú részek is valamivel jobb fogadtatásban részesültek.

A lopakodásra fókuszáló Mary Jane-szakaszok voltak az első Pókember egyik legvitatottabb részei. A folytatás megjelenése előtt számos rajongó érvelt az ellen, hogy a Spider-Man 2-ben legyenek MJ-s részek. Sokan „unalmasnak” és „idegesítőnek” tartották őket, és a játékosok nem érezték, hogy ugyanolyan szabadságot kaptak volna, mint a játék többi részében. Ez azonban nem akadályozta meg a csapatot abban, hogy ahelyett, hogy elvetették volna őket, inkább megpróbáljanak javítani rajtuk.

Bryan Intihar most fényt derített azokra a döntésekre, amelyek miatt a Marvel’s Spider-Man 2-ben a rajongók ellenérzései ellenére megtartották a Mary Jane-specifikus részeket.

Intihar szerint a csapat fontolgatta, hogy eltávolítja ezeket a szegmenseket. Ehelyett úgy döntöttek, hogy fontos, hogy megmaradjanak, mivel más szemszögből mutathatják meg a világot. A válasz az volt, hogy javítsák az MJ-szakaszok játékmenetét. Különleges képességek nélkül is „szuperhőssé” tegyék őt. Ezért kapott Mary Jane a Spider-Man 2-ben egy erős kábítófegyvert. Ezzel erős ellenfeleket is le tud puffantani, és kevésbé érezteti, hogy Peter Parkerhez és Miles Moraleshez képest gyengébb karakter.

Az interjú során Intihar arról is beszélt, hogy az Insomniac Games a játék előtt fontolgatta, hogy MJ-t erősebbé teszi. A csapat eljátszott az ötlettel, hogy a Spider-Man 1-ben egy rövid időre lehetővé teszik MJ számára a hálóvető használatát, egy olyan rész alatt, amelyben Peter Parker súlyosan megsérül, ez az ötlet azonban nem került bele a játék végleges változatába.

 

 

A Marvel's Spider-Man 2 PS5-ös megjelenésének előestéjén a játék narratív rendezője egy Venom spin-off cím lehetőségéről beszélt.

 

 

„Venomizált” ellenséggel került volna szembe Pókember?!

 

Az Insomniac Games vezető kreatív igazgatója, Bryan Intihar szerint a Marvel’s Spider-Man 2 egyik gonosztevőjének „Venomizált” változatát a jelek szerint fontolóra vették. Azonban végül kivágták. Pókember egyik leghírhedtebb ellensége, a Sandman kulcsszerepet játszik a korai Pókember 2-ben. Intihar szerint sokkal nagyobb szerepet is kaphatott volna. Visszatérhetett volna „Venom” formában.

Sandman ezen verziója sosem jutott túl a Pókember 2 koncepciórajzán, de Intihar szerint bármikor elképzelhető, hogy újra átgondolják.

Az IGN Beyond podcastjában Bryan Intihar megosztott néhányat a Pókember 2 fejlesztésének kulisszatitkaiból. Az egyik legizgalmasabb részlet, amit Intihar megosztott, hogy az Insomniac egy időben egy „Venomizált” Sandman koncepciót tervezett. Bár Intihar nem részletezte, hogy ez pontosan mit is jelent, arra utal, hogy Sandman vagy Venomhoz kötődne, vagy Venom arra használná az erejét, hogy átvegye Sandman irányítását. (Miközben még mindig valaki máshoz kötődik.) Akárhogy is, ez valószínűleg egy fekete ruhás, nagy fogakkal és egyéb izgalmas képességekkel rendelkező Sandmanhez vezetne.

Intihar szerint a Venomized Sandman koncepció sajnos az Insomniac vágószobájában maradt. A döntésnek több oka is volt. Az egyik, hogy Intihar szerint elég nehéz volt Sandmant olyannak készíteni, amilyen. Kettő, a koncepció megvalósításához szükséges idő és erőforrások túl magasak voltak. A Venomized Sandman koncepciórajzként és ötletként létezik, de semmi több.

Intihar azt mondja, hogy az Insomniac talán úgy dönt, hogy valamikor a jövőben újra előveszi a Venomized Sandman ötletét.

Azt mondja, a koncepciórajz „nagyon király” és „talán egy nap”. Most, hogy a Venom része az Insomniac Pókember-univerzumának, számos izgalmas lehetőséget fedezhet fel a csapat egy folytatásban.

Forrás: IGN

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu