Apple: „az Android egy hatalmas nyomkövető eszköz!”

TECH HÍREK – Ahogy bukkannak fel a részletek a Google trösztellenes perével kapcsolatban, úgy durvul a szituáció az Apple és a Google között.

 

A két cég nincs jó viszonyban egymással (de a Google csak azért is évente rengeteg pénzt költ arra, hogy az Apple készülékein az övé legyen az alapértelmezett keresőmotor az -okon), de a versengésnek köszönhetően az iOS és az Android is jelentősen fejlődött, viszont most azt hallani a cupertinói techóriástól, hogy régebben a Google operációs rendszerét egy oltári nagy nyomkövető eszköznek tekintette, azaz minden egyes mozdulatunkat rögzíti és küldi a Google szerveire.

Az amerikai igazságügyi minisztérium jóvoltából láthatjuk a dokumentumokat, ami a Google ellen zajló anti-tröszt per kapcsán bukkant fel. Az egyik egy belsős Apple-prezentáció volt, amit egy emailhez csatoltak. Ezt Eddy Cue (az Apple senior alelnöke) küldte Tim Cooknak (elnök) még 2013-ban. A prezentáció arról beszél, ahogy a Google-vel verseny zajlik az adatvédelemmel kapcsolatban, és hogy ezt az Apple sokkal jobban teszi. Az adatokat csak akkor egyesít a cég a szolgáltatásaiban, ha az jobb ügyfélszolgálathoz vezet, de a Google minden esetben ezt teszi. A Google hangkeresős megoldása a felhasználó fiókjához kötött, miközben a Siri felhasználói adata csak a digitális asszisztenshez kapcsolódik és semmi máshoz.

A prezentáció Cue tanúvallomásának része volt szeptemberben. Az igazságügyi minisztérium azzal vádolja a Google-t, hogy monopolhelyzetet teremtett a keresőmotorok között például az exkluzivitásos megállapodásokkal (mint amilyet az Apple-vet kötött, évi 18-20 milliárd dollárért). Arról is kérdezték Cue-t, hogy milyen bevétel-megosztásra vonatkozó egyezség van az Apple és a Google között, de az erre vonatkozó részletek nem lettek publikálva.

Akár iOS-t, akár Androidot használunk, a cégek nyomon követnek bennünket, de ennél rosszabb is lehetne a helyzet, ugyanis a kínai Huawei telefonok (Kínában legalábbis) még a kamerát is bekapcsolva hagyja minden esetben, a mikrofonról nem is beszélve. A Nagy Testvér figyel…

Forrás: WCCFTech

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu