Ha folytatódna a Super Mario Odyssey, lenne honnan ötletet keríteni

A nemrég megjelent, és nem mellesleg kiváló Super Mario Bros. Wonder ugyanis rejt néhány olyan megoldást, amit a Nintendo bátran átemelhetne a harmadik dimenzióba.

 

A Nintendo Switch-en több „alapvető” franchise kapott folytatást és DLC-t (a The Legend of Zelda: Breath of the Wild, a nyitócímek egyike a The Legend of Zelda: Tears of the Kingdomban folytatódott), de hiába jelent meg a platform első éve során a Super Mario Odyssey, annak nem lett végül folytatása, holott a Super Mario Sunshine és a Super Mario Galaxy története ismétlődhet meg (a rajongók örömmel vennének egy folytatást, de a nagy N nem cselekszik így).

A 3D-s Mario-játékban a Capture funkcióval lehetett objektumok, karakterek és ellenfelek felett átvenni az uralmat, de a nemrég megjelent 2D-s alkotásban is átalakulhatunk elefánttá. A kettőt össze lehetne kötni, ugyanis a Super Mario Bros. Wonderben az egyik „csoda” (Wonder Effect) átváltoztatja Mariót egy Goombává. Tény, hogy Cappy az Odyssey-ből és a Wonder Flower a Wonderből másmilyen megközelítést alkalmaz, mindkettő ugyanazt a célt éri el (új réteget biztosítanak a játékmenetben). A csodavirágot ezért át lehetne vinni a harmadik dimenzióba, és így a felfedezést és átváltozást ezen a módon lehetne tovább vinni egy lehetséges folytatásban.

A Super Mario Bros. Wonderben bemutatott virágkirályság (Flower Kingdom) átemelhető lehetne a Super Mario Odyssey királyságai közé, így a két játéknak közös folytatása is születhetne, és a történetben is ott a potenciál, hogy ez megvalósulhasson. Florian herceg ismét irányíthaná a hatásokat, mégpedig pontosan úgy, ahogy Cappy tette a Super Mario Odyssey-ben a Capture játékmechanizmus során. Csakhogy a Nintendo Switch utódja egy év múlva szinte biztos, hogy már kapható lesz.

A Super Mario Odyssey dizájnja hatott a Super Mario 3D World Switch portjára annak Bowser’s Fury DLC-jében. De ennél többre lesz szükség, hogy valóban egy folytatás készülhessen. A nagy N nem nagyon hallgat a közönségére.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu